Biofarmācijas centra izveidē Rīgā investēs 5,3 miljonus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Baltijas reģionā modernākā biofarmācijas centra izveidē Rīgā investēs 5,3 miljonus eiro, informē Latvijas Organiskās sintēzes institūtā (OSI).

No tiem 4,5 miljoni eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) ieguldījums, 644 000 eiro investē OSI, un 167 000 nodrošina valsts budžets.

Jaunā centra kopējā platība ir 1676 kvadrātmetri, tas atradīsies OSI pagalmā, Aizkraukles ielā 21, Rīgā. Būvdarbus veic būvkompānija SIA «Velve».

Centra izveidošana ļaus veikt visaugstākā līmeņa preklīniskos pētījumus par jaunu zāļu kandidātvielu darbības mehānismiem,

iesaistīties ķīmiskās bioloģijas pētnieciskajos projektos un iegūt drošus toksikoloģijas un bioekvivalences datus Labas laboratoriju prakses (GLP) prasībām atbilstošos apstākļos, būtiski paplašinot sadarbības iespējas ar farmaceitiskās nozares uzņēmumiem Latvijā un ārvalstīs, kā arī nodrošinot tiem jaunu zāļu vielu attīstībai nepieciešamos rezultātus.

Biofarmācijas centrā izvietotā jaunā aparatūra ļaus veikt pētījumus par šūnu organellu un izolētu orgānu funkcionalitātes izmaiņām dažādu patoloģiju ietekmē, pētīt eksperimentālo dzīvnieku enerģijas metabolisma un uzvedības izmaiņas ļoti ilgā laika periodā, kā arī proteīnu izmaiņu pētījumus smadzeņu audos, kas neapšaubāmi pavērs jaunas iespējas zāļu vielu un diagnostikas līdzekļu izstrādē.

Rīt, 5.martā, OSI pagalmā, Aizkraukles ielā 21, Rīgā, laikā no plkst.14 līdz 15 notiks Biofarmācijas centra pamatakmens ielikšana.

Centra izveide plānota projekta «Farmācijas un biomedicīnas Valsts nozīmes pētniecības centra zinātniskās infrastruktūras attīstība» īstenošanas laikā. Projekta partneri ir Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrs, Latvijas Universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu