Smiltenē pieaug siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

No šodienas Smiltenes iedzīvotājiem siltumenerģijas apgādes pakalpojumu gala tarifs palielināsies - tas apstiprināts 49,77 līdzšinējo 43,01 eiro/MWh apmērā.

Tomēr neskatoties uz to, ka tarifs Smiltenē pieaug, tas joprojām ir viens no zemākajiem siltumenerģijas tarifiem Latvijā.

Smiltenes pilsētas siltumapgādes sistēmas apsaimniekotājs un siltumenerģijas ražotājs SIA «SM Energo» informē, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome apstiprinājusi jaunus siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus.

Saskaņā ar SIA «SM Energo» vienošanos ar Smiltenes novada domi apstiprinātais gala tarifs sastāv no siltumenerģijas ražošanas tarifa 36,29/MWh, kas nav mainījies salīdzinājumā ar iepriekš apstiprināto tarifu, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifu 11,68/MWh, kā arī siltumenerģijas tirdzniecības tarifu 1,80 eiro/MWh. SIA «SM Energo» apstiprina, ka patērētājiem Smiltenes pilsētā, kuri siltumenerģiju saņem ar SIA «Smiltenes NKUP» starpniecību, siltumenerģijas tirdzniecības tarifu SIA «SM Energo» nepiemēros līdz brīdim, kad stāsies spēkā kārtība par sabiedrisko pakalpojumu tiešu sniegšanu gala patērētājiem.

SIA «SM Energo» 2014.gada augustā vērsās Regulatorā ar siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu, jo norēķiniem par siltumenerģiju iepriekš apstiprinātais tarifs nesedza visas siltumenerģijas apgādes pakalpojumu izmaksas. Pēc SIA «SM Energo» diskusijām ar Smiltenes novada domi, siltumapgādes sistēmas apsaimniekotājs un siltumenerģijas ražotājs jaunā tarifa aprēķinā samazinājis rentabilitāti no iepriekš apstiprinātajiem 9% līdz 6,9%, lai patērētājiem nodrošinātu iespējami zemāku siltumenerģijas apgādes tarifu, attiecīgi samazinot tarifu par 1,58 eiro no sākotnēji iesniegtā tarifa projekta.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija aizvadītā gada septembrī rīkoja sanāksmi Smiltenes iedzīvotājiem, lai uzklausītu viedokļus par siltumenerģijas tarifa izmaiņām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu