Nākamnedēļ «KVV Liepājas metalurgs» atsāks ražošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šī gada 6.martā notiks Baltijā lielākās metalurģijas rūpnīcas AS «KVV Liepājas metalurgs» ražošanas atsākšanai veltīts pasākums, informē uzņēmums.

Ukrainas holdinga kompānija «KVV Group» pērn oktobrī parakstīja pirkuma līgumu ar Latvijas valsti par maksātnespējīgā uzņēmuma «Liepājas metalurgs» iegādi. Līdz darbības apturēšanai 2013.gadā tas bija viens no lielākajiem rūpniecības uzņēmumiem Baltijā un eksportētājiem Latvijā, veidojot aptuveni 0,7-1% no Latvijas iekšzemes kopprodukta. Līdz ar to rūpnīcas darbības atjaunošana ir nozīmīgs un ilgi gaidīts notikums Latvijas ekonomikai.

Atklāšanas pasākumā 6.martā plkst.13 piedalīsies Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), finanšu ministrs Jānis Reirs (V), ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), «KVV Group» akcionāri, AS «KVV Liepājas metalurgs» valdes loceklis Igors Kovaļenko un Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Jau ziņots, ka «KVV Liepājas metalurgs», ko pērn oktobrī iegādājās Ukrainas uzņēmums «KVV Group», jau saražojis pirmos 5000 tonnu tērauda armatūras. Plānots, ka martā pirmā produkcijas krava tiks eksportēta uz Alžīriju, aģentūru LETA informēja «KVV Liepājas metalurga» valdes loceklis Igors Kovaļenklo.

Pagājušajā nedēļā «KVV Liepājas metalurgs» sāka tehnoloģisko iekārtu pārbaudes un ražošanu vienā no rūpnīcas korpusiem - velmētavā. Ņemot vērā, ka rūpnīca salīdzinoši ilgu laiku stāvējusi dīkstāvē, sākotnēji ražošana tiek atsākta izmēģinājuma režīmā, pakāpeniski palielinot tās jaudas.

Sākotnējās velmētavas ražošanas jaudas būs ap 35 000 tonnu tērauda armatūras mēnesī, nodarbinot aptuveni 550 darbiniekus.

«KVV Liepājas metalurga» ražotnes darbības atsākšana notiks divos posmos. Pirmajā posmā tiek uzsākta darbība velmētavā. Savukārt vēlāk tiks uzsākta ražošana arī tēraudkausēšanas cehā.

Holdinga «KVV Group» uzņēmumu Ukrainā galvenie darbības virzieni ir metāllūžņu iepirkšana, pārstrāde un piegāde Ukrainā un uz eksportu, metāla ražošana, celtniecības bizness un ostu pakalpojumi. Tas ir viens no līderiem Ukrainā metāllūžņu iepirkšanas nozarē, savukārt holdinga būvapjomi gadā sasniedz vienu miljonu kvadrātmetru.

Šī gada 12.janvārī Liepājā «Liepājas metalurga» maksātnespējas administrators Haralds Velmers nodeva uzņēmuma atslēgas jaundibinātā uzņēmuma AS «KVV Liepājas metalurgs» valdes loceklim Igoram Kovaļenko.

«Liepājas metalurga» īpašuma tiesības tika pārreģistrētas Zemesgrāmatā jaunajam īpašniekam 2014.gada 29.decembrī, līdz ar to oficiāli noslēdzās arī aktīvu nodošanas process.

Tiesības slēgt darījumu par maksātnespējīgā «Liepājas metalurga» pamatražotnes iegādi ieguva Ukrainas uzņēmums «KVV Group», kas par rūpnīcas ražotni piedāvājis maksāt 107 miljonus eiro. Pagājušā gada 2.oktobrī tika parakstīts līgums par «Liepājas metalurga» pārdošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu