«Swedbank» atsāk piedāvāt mājokļa kredītus ar 15% līdzmaksājumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valdībai piekāpjoties banku spiedienam un nosakot «nolikto atslēgu» principu par klienta izvēli, «Swedbank» paziņojusi, ka no 1.marta atsāks klientiem piedāvāt mājokļa kredītus arī ar 15% līdzmaksājumu.

«Sākot ar šā gada 1.martu, saskaņā ar grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā un Maksātnespējas likumā, «Swedbank« uzsāk piedāvāt klientiem divus atšķirīgus kredītu veidus nekustamā īpašuma iegādei,» TVNET informēja bankas ārējās komunikācijas vadītāja Vineta Savicka.

Klientam tiks izteikti divi atšķirīgi individualizēti rakstveida piedāvājumi. Viens no tiem ir «Aizdevums ar pilnu atbildību», kas klientam paredz mazāku pirmo iemaksu, sākot ar 15%, taču klients pilnā apjomā ir atbildīgs par saistībām, ko ir uzņēmies. Savukārt, otrs piedāvājums – «Aizdevums ar ierobežotu atbildību» paredz lielāku klienta pirmo iemaksu, sākot ar 30%, taču klienta atbildība ir tikai nodrošinājuma apmērā, un nepieciešamības gadījumā pēc nodrošinājuma pārdošanas atlikušās klienta saistības tiek dzēstas.

Tāpat kā līdz šim, katrs hipotekārā kredīta pieteikums tiks vērtēts individuāli, ņemot vērā mājokļu tehnisko stāvokli, atrašanās vietu, u.c. faktorus. Piedāvājumos tiks ietverti individualizēti aizdevumu pamata noteikumi, piemēram, pirmās iemaksas apmērs, procentu likme, atmaksas termiņš, u.c.

«Par iespēju pašiem izvēlēties, cik lielu risku uzņemties un attiecīgi cik lielu pirmo iemaksu veikt, iestājās vairums mūsu klientu. Daudzi no viņiem kopš pagājušā gada rudens lēmumu pieņemšanu par sava mājokļa iegādi uz brīdi apturēja, daļa atlika uz tālāku nākotni. Tādēļ paredzam, ka pieprasījums pēc hipotekārā kredīta būs. Šī brīža izvēles nosacījumi padara kreditēšanu pieejamāku arī reģionos, kuros pieprasījums pēc jauna mājokļa ir jūtams,» norāda «Swedbank» Privātpersonu finansēšanas lēmumu centra vadītājs Ainars Balcers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu