Administrētie nodokļu ieņēmumi no apsardzes uzņēmumiem pērn - 46,45 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Valsts ieņēmuma dienesta (VID) administrētie nodokļu ieņēmumi no apsardzes uzņēmumiem pērn bija 46,45 miljoni eiro, atklāj VID ģenerāldirektores vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.

Tas ir par 7,1% vairāk nekā 2013.gadā, kad nodokļu ieņēmumi no apsardzes uzņēmumiem bija 43,36 miljoni eiro.

Salīdzinot ar kopējiem nodokļu ieņēmumiem valstī 2014.gadā, ieņēmumi no apsardzes nozares veidoja 0,7%. Pērn kopējie nodokļu ieņēmumi bija 6,63 miljardi eiro.

Pamatojoties uz iesniegtajiem darba devēju ziņojumiem par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli, 2014.gadā vidēji 229 apsardzes nozares darba devēji norādījuši no viena līdz sešiem darba ņēmējiem, savukārt vidēji 11 apsardzes nozares darba devēju nav norādījuši nevienu darba ņēmēju.

Pēc informācijas iesniegtajos darba devēju ziņojumos par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un iedzīvotāju ienākuma nodokli, tostarp pašnodarbināto ziņojumos, apsardzes nozarē nodarbināto vidējie mēneša darba ienākumi 2014.gadā bija 511 eiro, kas ir par 8,5% vairāk nekā 2013.gadā, kad vidējie darba ienākumi mēnesī bija 471 eiro.

Čerņeckis atzīmē, ka apsardzes nozarē nodarbināto vidējie darba ienākumi mēnesī 2014.gadā bija 69,2% no vidējiem mēneša darba ienākumiem valstī. Pērn nodarbināto vidējie darba ienākumi mēnesī bija 739 eiro.

Kā liecina VID informācija, līdz šī gada 24.februārim apsardzes nozarē reģistrēts 1151 nodokļu maksātājs, no tiem 950 ir juridiskas personas, 201 fiziska persona - saimnieciskās darbības veicēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu