«CV Market»: ārzemēs dzīvojošo interese par darba iespējām Latvijā pērn pieaugusi par 76%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ārzemēs dzīvojošo interese par darba iespējām Latvijā 2014.gadā pieaugusi par 76%, liecina portālā «CV Market» apkopotie darba meklētāju dati.

Dati iegūti, analizējot speciālistu darba portāla «CV Market» apmeklētāju dinamiku 2013.gadā un 2014.gadā. Visvairāk interese par darba iespējām Latvijā pieaugusi tādās Eiropas valstīs kā Spānija, Itālija, Apvienotā karaliste, Vācija, Zviedrija, Norvēģija, Īrija un Dānija.

«CV Market» speciālisti, kas veic arī personāla atlasi uzņēmumiem, novērojuši, ka uzņēmumi novērtē ārzemēs strādājušo darba meklētāju priekšrocības – svešvalodas zināšanas un mērķtiecīgumu nopelnīt vairāk, kas ir labs dzinulis, piemēram, pārdošanas speciālistiem. «Tomēr atsauksmju trūkums no bijušajiem darba devējiem ir iemesls, kādēļ darba meklētāji, kuri no ārzemēm atgriezušies Latvijā, nereti ir sliktākā pozīcijā nekā vietējie darba meklētāji,» norādīja portāla pārstāvji.

Darba devēji vēlas pārliecināties, vai darba meklētāju CV uzrādītās ziņas ir patiesas, kā arī vēlas uzzināt atsauksmes no bijušajiem darba devējiem, lai iegūtu papildu informāciju par darba meklētāja spējām un rakstura iezīmēm. «Šie faktori var ietekmēt darba devēja lēmumu, un vērojama tendence, ka tam ir aizvien lielāka nozīme. Tādēļ tiem, kuri atgriežas Latvijā un vēlas konkurēt Latvijas darba tirgū, būtu tam jāsagatavojas,» atzīmēja «CV Market» vadītāja Renāte Zīverte.

«CV Market» Latvijā darbojas kopš 2003.gada, piedāvājot personāla atlases risinājumus interneta vidē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu