Arī Jūrmalas dome gatava Ķemeru apkārtnes sakārtošanā investēt 10 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Ciešāka sadarbība Jūrmalas domei ar jaunajiem Ķemeru sanatorijas saimniekiem var radīt situāciju, ka Ķemerus būtiskas izmaiņas sagaidīs tuvāko divu triju gadu laikā, jo arī pašvaldība paredz ieguldīt vairāk nekā 10 miljonus eiro Ķemeru apkārtnes sakārtošanā, intervijā laikrakstam «Diena» atzīst Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS).

«Esam gan sazinājušies ar administratoriem, gan arī lūguši tūlītēju tikšanos ar investoriem, lai izrunātu viņu plānus un tad vēlreiz precizētu domes investīciju plānus.

Pašvaldība Ķemeros šajā plānošanas periodā paredz ieguldīt vairāk nekā 10 miljonus,»

stāsta Truksnis.

Viņš stāsta, ka nauda tiks novirzīta gan Ķemeru parka sakopšanā, gan ūdenstorņa pārveidošanā par tūrisma objektu, gan daudzfunkcionāla un interaktīva tūrisma informācijas centra būvniecībā, stacijas sakārtošanā, vecās sanatorijas «Līva» nojaukšanā, arī ceļu remontos.

«Ja viss veiksmīgi izdosies, komplektā ar privātajām investīcijām sanatorijas jaunās ēkas, kā arī kūrortpoliklīnikas atjaunošanā

Ķemerus tiešām sagaida ļoti būtiskas pārmaiņas jau pārskatāmā divu triju gadu nākotnē.

Paredzam, ka lielā objekta atdzimšana veicinās arī mazo biznesu šajā pilsētas daļā,» uzskata Truksnis.

Tomēr uz jautājumu vai ar topošo Ķemeru sanatorijas investoru SIA «Park Hotel Ķemeri» sadarbība izveidosies un viņš nepievils, Truksnis atbildēja, ka investora vēlmes ir nopietnas, jo viņam tad nebūtu skaidrs, kāpēc kādam būtu jāšķiras no 3,5 miljoniem eiro, rēķinot jau ieguldīto, lai vienkārši pajokotos.

Tāpat Truksnis pārliecināts, ka spa un sanatoriju darbību sezonalitāte īpaši neietekmē - gada griezumā ir aptuveni 70% aizpildījums. Vairāk nekā puse klientu ir vietējie - no Latvijas. Pēdējos trijos gados katru gadu ir bijis 20% tūristu skaita pieaugums. Protams, ar tūrisma plūsmu no Krievijas šobrīd ir gan politiskas, gan ekonomiskas problēmas - jo rubļa kritums ietekmē arī individuālo tūrismu, daudzas Krievijas tūrisma kompānijas bankrotē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu