Naftas cenām ceturtdien kāpums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Naftas cenas pasaules tirgū ceturtdien piedzīvojušas nelielu kāpumu, aizvadot tirdzniecības sesiju ar ievērojamām svārstībām.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena marta piegādēm ceturtdien tirdzniecības sesijas noslēgumā palielinājās par 0,08 dolāriem - līdz 44,53 dolāriem (39,35 eiro) par barelu.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena pieaugusi par 0,66 dolāriem - līdz 49,13 dolāriem (43,42 eiro) par barelu.

Analītiķi norāda, ka naftas cenas ceturtdienas tirdzniecības sesiju aizvadījušas ar ievērojamām svārstībām, WTI cenai uz brīdi nokrītoties pat līdz 43,58 dolāriem (38,51 eiro) par barelu, reģistrējot zemāko līmeni kopš 2009.gada marta.

Trešdien naftas cenas piedzīvoja būtisku kritumu saistībā ar ziņām, ka jēlnaftas krājumu apjoms ASV sasniedzis rekordaugstu līmeni, radot jaunas bažas par pārmērīgām enerģijas piegādēm pasaulē.

ASV Enerģētikas ministrija trešdien paziņoja, ka jēlnaftas krājumu apjoms valstī pagājušajā nedēļā palielinājies par 8,9 miljoniem barelu - līdz 406,7 miljoniem barelu, kas ir augstākais līmenis kopš 1982.gada, kad ministrija sāka šādu datu apkopošanu.

Naftas cenas pasaules tirgū kopš jūnija nokritušās par aptuveni 60% saistībā ar pārmērīgām enerģijas piegādēm, vāju globālo pieprasījumu un naftas eksportētājvalstu organizācijas OPEC lēmumu nemainīt naftas ieguves kvotas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu