«Arco Real Estate»: dzīvokļu cenu lejupslīde vērojama arī Rīgai tuvajās pilsētās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Dzīvokļu cenu samazināšanās Rīgā atstājusi negatīvu ietekmi arī uz dzīvokļu cenām galvaspilsētai tuvajās pilsētās, liecina nekustamo īpašumu kompānijas «Arco Real Estate» jaunākais tirgus pārskats.

Tajā teikts, ka pērnā gada decembrī sērijveida dzīvokļu cenas Ogrē samazinājās par 1,1%, salīdzinot ar pērnā gada novembri. Vidējā cena samazinājās līdz 424 eiro par kvadrātmetru. «Decembris bija trešais mēnesis pēc kārtas, kad Ogrē novērota cenu samazināšanās. Šis cenu sarukums jau atsver gada sākumā piedzīvoto cenu pieaugumu, un kopumā kopš 2014.gada Ogrē cenas samazinājās par 0,7%,» teikts pārskatā.

Arī Kauguros 2014.gada decembrī dzīvokļu cenas pazeminājās par 1,2%. Vidējā dzīvokļa cena decembrī samazinājās līdz 396 eiro par kvadrātmetru. Kopumā kopš 2014.gada sākuma Kauguros cenas pieauga par 0,3%.

Savukārt Salaspilī pērnā gada decembrī cenu līmenis pazeminājies par 0,3%. Vidējā dzīvokļu cena decembrī bija 468 eiro par kvadrātmetru. Kopumā kopš 2014.gada sākuma Salaspilī cenas pieauga par 1,3 %. «Decembris bija otrais mēnesis pēc kārtas, kad Salaspilī konstatēts cenu sarukums, kas seko ilgstošam cenu pieaugumam gada sākumā,» teikts pārskatā.

Tāpat tirgus pārskats liecina, ka par 0,9% pērnā gada decembrī samazinājušās dzīvokļu cenas Jelgavā, salīdzinot ar novembri. Vidējā dzīvokļu cena decembrī bija 336 eiro par kvadrātmetru. «Neskatoties uz to, ka arī Jelgavā decembris bija otrais mēnesis, kad novērota cenu samazināšanās, tā bija ievērojami mazāka par gada sākumā konstatēto straujo cenu pieaugumu. Kopš 2014. gada sākuma cenas palielinājās par 7,3 %, kas uzskatāms par augstu rādītāju,» sacīts pārskatā.

Latvijas «Arco Real Estate» ir viens no Igaunijas «Arco Vara Holding» meitasuzņēmumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu