«KVV Liepājas metalurgs» ražošanu atsāks februāra sākumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Metalurģijas uzņēmums «KVV Liepājas metalurgs» (KVV), kas pārņēmis ar maksātnespējīgās kompānijas «Liepājas metalurgs» pamatražošanu saistītos aktīvus, ražošanu plāno sākt februāra pirmajā vai otrajā nedēļā, pirmdien žurnālistiem teica «KVV Liepājas metalurga» valdes loceklis Igors Kovaļenko.

Viņš norādīja, ka strādājot ar pilnu jaudu KVV varētu nodarbināt 1300-1400 cilvēkus, taču sākotnēji rūpnīcai būs nepieciešami 500-600 strādnieku.

«Liepājas metalurga» administrators Haralds Velmers pirmdien Liepājā simboliski nodeva ražotnes atslēgas Kovaļenko. Velmers norādīja, ka simboliski nodotās «atslēgas» izmēra ziņā nevar salīdzināt ar metalurģijas milzi, toties ar tām ir iespējams iedarbināt «Liepājas metalurga» elektrokausēšanas ceha krāsni.

«Ar gandarījumu varu teikt, ka «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanas darījums ir pabeigts. Šodien savas pilnvaras uzņēmumā oficiāli nododu Igora Kovaļenko rokās, kas tālāk gādās par tik ilgi gaidīto metalurga darbības atjaunošanu. Protams, jāatzīst, ka pēdējā gada laikā esam dažkārt bijuši arī pārlieku optimistiski. Vienlaicīgi jāņem vērā, ka šis pārdošanas process ir bijis unikāls, jo tāda mēroga maksātnespējīga uzņēmuma pārdošanas gadījums Latvijā nav bijis. Rezultātā, esmu priecīgs, ka tik īsā laikā ir izdevies pabeigt tik ļoti sarežģītu darījumu,» sacīja Velmers.

Pasākumā piedalījās arī uzņēmuma pārdošanas konsultāciju kompānijas «Prudentia» valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš. «Šodien varam droši teikt, ka uzņēmuma pamatražotnes pārdošanas process ir sekmīgi noslēdzies. Ar 107 miljonu eiro lielo summu šis ir aizvadītā 2014.gada lielākais uzņēmuma pārņemšanas darījums Latvijā. Tas nenoliedzami bija sarežģīts process, sarežģītā nozarē, taču mums ir izdevies atrast nopietnu investoru, kurš saredz uzņēmuma lielo potenciālu un to, kā tas attīstīsies turpmāk. Tas ir būtisks ieguvums visai Latvijas tautsaimniecībai,» sacīja Krastiņš.

Savukārt Kovaļenko informēja, ka turpinās sagatavošanās darbi pie rūpnīcas palaišanas. «Tagad svarīgākā daļa ir sagataves. Jau noslēgti līgumi par sagatavju piegādēm ar to piegādātājiem, tāpat noslēgti nepieciešamie līgumi ar energoresursu pakalpojumu sniedzējiem un šobrīd norit aktīva līgumu slēgšana ar darbiniekiem. Līdz rūpnīcas darbības atsākšanai mēs plānojam pieņemt vairāk nekā 500 darbiniekus. Šobrīd tiek pārslēgti līgumi ar esošajiem darbiniekiem,» teica Kovaļenko.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka pērn 2.oktobrī tika parakstīts līgums par «Liepājas metalurga» pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai «KVV Group». Ukrainas uzņēmums par «Liepājas metalurga» pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā. «Liepājas metalurga» aktīvi nodoti KVV.

«Liepājas metalurgu» par maksātnespējīgu atzina 2013.gada 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu