Kases aparātu reģistrēšanas beigu termiņš tiek pagarināts līdz 2015.gada 30.jūnijam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kases aparātu reģistrēšanas beigu termiņš tiek pagarināts līdz 2015.gada 30.jūnijam, informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Tas nozīmē, ka kases aparātus ar elektronisko kontrollenti un kases sistēmas, kas atbilst pašreizējām tehniskajām prasībām, drīkstēs reģistrēt VID līdz 2015.gada 30.jūnijam.

Pašreizējām tehniskajām prasībām atbilstošo kases aparātu reģistrēšanas beigu termiņš ir pagarināts, ņemot vērā to, ka patlaban norit darbs pie grozījumu sagatavošanas «Noteikumiem par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām», ar kuriem tiks precizētas jaunās tehniskās prasības kases aparātiem, kā arī vienlaicīgi pagarināts pašreizējām tehniskajām prasībām atbilstošo kases aparātu lietošanas termiņš.

Ministru kabinets 2014.gada 23.decembrī izdeva grozījumus noteikumos par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām, kas 2014.gada 30.decembrī publicēti oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» un stājas spēkā 2014.gada 31.decembrī.

Līdz šo grozījumu noteiktajām prasībām atbilstošus kases aparātus ar elektronisko kontrollenti un kases sistēmas drīkst reģistrēt VID līdz 2014.gada 31.decembrim un lietot līdz 2015.gada 30.jūnijam.

Kā ziņots iepriekš, stingrākas tehniskās prasības kases aparātiem nepieciešamas, lai izslēgtu krāpniecības gadījumus, neatļauti iejaucoties un manipulējot ar elektronisko kases aparātu sistēmu datiem, kā rezultātā netiek uzrādīti uzņēmumu gūtie ienākumi pilnā apmērā un netiek nomaksāta valsts budžetā ieskaitāmā uzņēmuma ienākuma nodokļa un pievienotās vērtības nodokļa summa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu