Alus darītāji no valdības nākamgad sagaida prognozējamību un stabilitāti nodokļos

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Alus darītāji no valdības nākamgad sagaida prognozējamību un stabilu nodokļu politiku, aģentūrai BNS pastāstīja aptaujātie alus ražotāji.

Latvijas Alus darītāju savienības valdes priekšsēdētājs Pēteris Liniņš aģentūrai BNS norādīja, ka alus ražotāji nākamgad no valdības sagaida prognozējamību likumdošanas jautājumos, tostarp uzņēmējdarbības vidē, nodokļu politikā. «Mēs sagaidām prognozējamību, lai būtu prognozējamība. (..) Mēs nevaram hroniski saņemt jaunus negatīvus triecienus. Mē gribam zināt spēlēs noteikumus ilgtermiņā. Tāpat nodokļu politika, ja mēs kaut ko palielinām, tad mēs gribam ar to rēķināties pārskatāmā laika periodā uz priekšu, lai mums nav neplānoti pavērsieni sezonas laikā vai pēc sezonas, kad ir īpaši grūti,» sacīja Liniņš.

Vienlaikus viņš norādīja, ka ir svarīgi, lai valdība nedomā tikai par budžetu, bet arī uzņēmējdarbības vidi. «Galvenais, lai lielās vadlīnijas uzņēmējiem jebkurā nozarē, arī alus nozarē tiek uzturētas veicinošas, lai nav tā - mums pēkšņi nav naudas, paņemsim no ražotājiem. Labāk domāsim ilgtermiņā, lai ražotājiem te (Latvijā) ir interesanti strādāt, lai investoriem ir interesanti ieguldīt un tad arī budžetā ilgtermiņā nauda ienāks daudz vairāk,» sacīja Latvijas Alus darītāju savienības valdes priekšsēdētājs.

Alus darītava «Aldaris» Komunikācijas vadītāja Laura Krastiņa aģentūrai BNS norādīja, ka «Aldaris» no valdības nākamgad sagaida stabilu un prognozējamu nodokļu politiku. «Kā ikviens uzņēmums mēs sagaidām stabilu un prognozējamu nodokļu politiku un pārdomātus valdības lēmumus, kas attiecas nozari, pirms tam rūpīgi tos izdiskutējot ar nozares pārstāvjiem,» norādīja Krastiņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu