Saūda Arābija un Kuveita nesamazinās naftas ieguvi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Saūda Arābijas un Kuveitas naftas ministri svētdien Abū Dabī paziņoja, ka viņu pārstāvētās valstis nesamazinās naftas ieguvi, pat, ja naftas eksportētājvalstu organizācijā OPEC neietilpstošās naftas ieguvējvalstis to darīs, lai paaugstinātu naftas cenas.

""Nē(...)es domāju, ka šobrīd ir par vēlu," paziņoja Saūda Arābijas naftas ministrs Ali al Naimi.

«Ja viņi {ārpus OPEC esošās naftas ieguvējvalstis}vēlas samazināt ieguvi, viņi ir laipni aicināti. Mēs to nesamazināsim, pavisam noteikti Saūda Arābija to nesamazinās,» norādīja Naimi.

Kuveitas naftas ministrs Ali al Omairs uzsvēra: «Es nedomāju, ka mums vajag samazināt{naftas ieguvi}. Mēs devām iespējas citiem, un viņi nevēlējās to darīt.»

«OPEC nesamazinās {naftas ieguvi}. Līdz jūnijam nekas nenotiks, un nebūs nekādu ārkārtas tikšanos,» viņš piebilda.

Jau ziņots, ka OPEC valstis pagājušajā mēnesī nolēma nesamazināt naftas ieguves apjomus, turpinot iegūt 30 miljonus barelu dienā.

Piektdien Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena februārim bija 57,13 ASV dolāri par barelu, kas ir par 1,2% mazāk nekā pirms nedēļas. Savukārt Londonas biržā «Brent» markas jēlnaftas cena piegādēm februārim bija 61,38 dolāri par barelu, kas ir par 0,8% mazāk nekā iepriekšējā piektdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu