ES aizliegums organizēt ceļojumus uz Krimu Latvijas tūrisma kompānijas neietekmē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Briseles noteiktais aizliegums Eiropas Savienības (ES) tūrisma firmām organizēt jebkādus braucienus uz Krimu, Latvijas tūrisma nozari neietekmēs, norādīja Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) prezidente Kitija Gitendorfa.

Viņa skaidroja, ka pēdējā kompānija, kura vēl piedāvāja ceļojumus uz Krimu, bija Ukrainas tūroperatora «Kandagar» filiāle Latvijā, taču arī tā kādu laiku šo pakalpojumu vairs nepiedāvājot. Tādēļ var secināt, ka ES lēmums Latvijas tūrisma kompāniju darbu neietekmē.

Kā ziņots, sestdien spēkā stājās ES jaunais sankciju saraksts pret Krieviju, kas šoreiz vērstas pret Maskavas anektēto Krimas pussalu.

Jebkuras ES pilsoņu un uzņēmumu investīcijas Krimā, tostarp arī Sevastopolē, ir nelikumīgas. ES reģistrētiem uzņēmumiem un ES pilsoņiem aizliegts pirkt Ukrainai «de iure» joprojām piederošajā pussalā esošos nekustamos īpašumus vai firmas. Aizliegts arī finansēt Krimā esošos uzņēmumus, kā arī sniegt ar finansēšanu saistītus pakalpojumus.

ES tūrisma uzņēmumiem aizliegts piedāvāt klientiem pakalpojumus Krimā vai Sevastopolē, tostarp, izņemot ārkārtas gadījumus, Eiropas kruīza kuģiem aizliegts ieiet jebkurā Krimas ostā.

Papildus aizliegts pārdot Krimas uzņēmumiem virkni preču un tehnoloģiju.

Tirdzniecības ierobežojumi ieviesti transporta, telekomunikāciju un enerģētikas nozarē, kā arī minerālu, tostarp naftas un gāzes, ieguves industrijā.

Kopumā aizliegto preču sarakstā ir aptuveni 200 pozīciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu