Rīgā viesnīcu noslogojums gada nogalē zemāks nekā pērn

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viesnīcu noslogojums gada nogalē ir zemāks nekā pērn, atzina aptaujātie viesnīcu pārstāvji.

Viesnīcas «Hotel Bergs» Mārketinga un pārdošanas nodaļas vadītāja Evita Upeniece sacīja, ka gada nogalē viesnīcas noslogojums ir aptuveni 50% apmērā. «Iepriekšējos gadus ir bijis augstāks. Sagaidām, ka, tuvojoties Jaunajam gadam, rezervāciju skaits pieaugs,» sacīja Upeniece.

Viņa pieļāva, ka

pieprasījuma izmaiņas varētu būt ietekmējusi ģeopolitiskā situācija.

Vienlaikus Upeniece norādīja, ka palielinājies klientu skaits no Skandināvijas.

Viesnīcas «Clarion Collection Hotel Valdemars» izpilddirektors Gatis Graudiņš atzīmēja, ka viesnīcas noslogojums gada nogalē samazinājies par 30%, salīdzinot ar pērno gadu. Pēc viņa teiktā, noslogojumu ietekmējis Krievijas konflikts ar Ukrainu, kā arī rubļa vērtības krišanās.

«Mēs ceram, ka vēl pēdējā brīdī kāds pieteiksies,» piebilda Graudiņš.

Savukārt viesnīcas «Albert Hotel» pārdošanas direktors Gints Martinsons norādīja, ka viesnīcas noslogojums gada nogalē būs aptuveni tāds pats kā pērn. «Vienīgais cena būs mazliet zemāka. Šo visu situāciju ir ietekmējis vājais rublis un Krievijas krīze,» pauda Martinsons.

Viesnīcas «Radisson Blu» ieņēmumu vadītājs Kaspars Cīrulis pastāstīja, ka viesnīcas noslogojums gada nogalē ir līdzīgs kā pērn un tas ir aptuveni 60% apmērā. Pēc viņa teiktā,

viesnīcas noslogojumu ietekmē dažādi faktori, tostarp viesnīcu skaita pieaugums Rīgā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu