Ziemassvētku eglītes kļuvušas par pieprasītu Latvijas eksportpreci

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējo piecu gadu laikā Latvijas uzņēmējiem izdevies iespraukties pasaules Ziemassvētku egļu tirgošanas biznesā, pateicoties daudz zemākai cenai. Latvieši var piedāvāt trīsreiz lētākas eglītes nekā, piemēram, dāņi, kuri ir lielākie Ziemassvētku kociņu eksportētāji Eiropā. Tāpēc pieprasījums pēc Latvijā audzētajām eglītēm pēdējos gadus ir pieaudzis vismaz desmit reizes, uzņēmējus šie skaitļi iepriecina un ļauj lūkoties uz arvien jauniem eksporta tirgiem.

Latvijā audzētas egles eksportē uz Igauniju, Lietuvu, Gruziju. Plānots, ka pēc dažiem gadiem, kad Ziemassvētku kociņu daudzums kļūs lielāks, šīm valstīm pievienosies Somija un Zviedrija. Kopumā šobrīd Latvijā ir tikai daži uzņēmumi, kuri nodarbojas ar eglīšu eksportu, jo šis bizness prasa prāvus ieguldījumus. Nepieciešama arī liela pacietība - līdz brīdim, kamēr eglītes izaug, vajadzīgi septiņi gadi - un arī specifiskas zināšanas šo kultūru kopšanā un diezgan lieli finanšu resursi egļu stādīšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu