Par Ķemeru sanatoriju interesējas vairāki pircēji; pirkuma līgums pagaidām nav noslēgts

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirkuma līgums ar potenciālo Ķemeru sanatorijas pircēju par tās iegādi pagaidām nav noslēgts, pastāstīja sanatorijas īpašnieka «Ominasis Latvia» maksātnespējas administrators Ainars Kreics.

Viņš norādīja, pēc Ķemeru sanatorijas izsoles, kuru novembra pirmajā pusē atzina par nenotikušu, jo izsoles uzvarētājs - uzņēmums «Park Hotel Ķemeri» - laikā nenorēķinājās par sanatorijas iegādi, interesi par īpašumu izrādīja vairāki citi potenciālie pircēji. Tostarp ar vienu no tiem bija iecerēts slēgt pirkuma līgumu, tomēr tas pagaidām nav izdarīts.

Pēc Kreica teiktā, ar «Ominasis Latvia» nodrošinātajiem kreditoriem pašlaik vēl tiek apspriesta tālāka rīcība par Ķemeru sanatorijas pārdošanu.

Vienlaikus viņš atzina, ka par Ķemeru sanatoriju interesei izrādījuši vairāki jauni potenciālie pircēji, kas sanatoriju ieradušies apskatīt klātienē.

Tāpat Kreics piebilda, ka jaunāka informācija saistībā ar Ķemeru sanatorijas pārdošanas procesu varētu būt zināma decembra vidū.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Ķemeru sanatorijas izsolē uzvarējušais uzņēmums «Park Hotel Ķemeri» laicīgi nenorēķinājās par sanatorijas iegādi un izsole tādejādi atzīta par nenotikušu.

Ķemeru sanatoriju izsolē 3.oktobrī iegādājies «Park Hotel Ķemeri», kura vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis Aleksandrs Gusakovs. Par Ķemeru sanatorijas iegādi pircējam bija jānorēķinās līdz 3.novembrim. Arī iepriekš Ķemeru sanatoriju nebija izdevies izsolīt četras reizes.

Tāpat ziņots, ka Jūrmalas pilsētas tiesa 2013.gada 1.martā pasludināja sanatorijas «Ķemeri» kompleksa īpašnieka «Ominasis Latvia» maksātnespējas procesu, ieceļot par maksātnespējas administratoru Kreicu. «Ominasis Latvia» īpašumā atrodas vairāki īpašumi Jūrmalā, t.sk. nekustamais īpašums Tukuma ielā 42, kas sastāv no zemes vienības 13 779 kvadrātmetru platībā un uz tās esošās viesnīcas un sanatorijas. Sanatorijas «Ķemeri» kompleksā ietilpst valsts nozīmes arhitektūras piemineklis «Viesnīca» un viens vietējās nozīmes kultūras piemineklis «Peldu iestāde». «Ominasis Latvia» maksātnespējas administrators, lai apmierinātu iesniegtos kreditoru prasījumus, ir uzsācis sanatorijas «Ķemeri» kompleksa un ar to saistīto kustamās mantas pārdošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu