Ziemassvētki ar vasaras smaržu un garšu no Durbes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas mazākajā pilsētiņā Durbē atrodas uzņēmums SIA «EVI&JO», kurā jau ceturto gadu ražo produktus ar preču zīmi «Durbes veltes». Ievārījumi, kompoti, marinējumi un mērces izceļas ar to, ka produktiem netiek pievienotas e-vielas. Marinējumi tiek gatavoti ar tradicionālo konservantu - etiķi. 90% visu pārstrādāto izejvielu ir Latvijā izaudzētas.

Uzņēmums korporatīvajiem klientiem Ziemassvētku dāvanām piedāvā dažādus augļu-ogu vīnus no turpat mazpilsētā izaudzētām ogām un augļiem. Šie vīni aukstajos un drēgnajos ziemas vakaros atsauks atmiņās vasaras smaržu ar zemeņu un upeņu garšām.

Foto: Publicitātes foto

Lai sasildītos un uzlabotu noskaņojumu, lielisku karstvīnu varēs pagatavot no upeņu vīna. Vīnam uz 1 pudeli jāpievieno 3 standziņas kanēļa, nedaudz smaržīgo piparu, krustnagliņas un mazos kubiņos sagriezts paliels ābols. Minētās sastāvdaļas ielej katliņā un uzsilda. Šogad pirmo reizi ekskluzīvām dāvanām tiek piedāvāti dabīgie liķieri no cidonijām, zemenēm un avenēm.

Tieši Ziemassvētku noskaņojuma radīšanai ir izveidoti divi liķieri - «Ziemassvētku aromāts» un «Piparkūku liķieris». Dabīgo izejvielu izmantošana tiem piešķir īpašu aromātu un garšu. Liķieri mazās, gaumīgās stikla pudelītēs svētku laikā esot ļoti iecienīta dāvana.

Foto: Publicitātes foto

Interesanta dāvana būs ievārījums «Ziemassvētku aromāts». Karamelizētie āboli kopā ar sildošām un aromātiskām garšvielām būs labs našķis. Piedāvājam arī dažādas interesantas mērces gaļas ēdieniem, kas kalpos kā laba alternatīva tradicionālajām majonēzēm un kečupiem. Putna gaļu lieliski papildinās adžika no aličām, kur mazās dzeltenās aliču plūmītes ir savārītas kopā ar čili pipariem, ķiplokiem. Liellopu gaļas steikam jaunas garšas nianses piešķirs pikantā plūmju mērce, kas gatavota no sarkanajām aliču plūmēm, ķiplokiem, bazilika un kadiķogām.

Foto: Publicitātes foto

SIA «EVI&JO» ražoto produkciju ar preču zīmi «Durbes veltes» pircēji var iegādāties «RIMI» veikalos nodaļās «Klēts», SIA «Rāmkalni» veikalā Mūkusalas ielā, veikalos «Idille», «Zemenītes sniegā», «Valmiermuižas alus» veikalā Valdemāra pasāžā, kā arī pasūtīt mūsu mājas lapā www.durbesveltes.lv.

Foto: Publicitātes foto



KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu