Deutsche Bahn: streiki līdz šim izmaksājuši 100 miljonus eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas valsts dzelzceļa operators «Deutsche Bahn» mašīnistu streiku dēļ zaudēja «ap simt miljoniem eiro», ceturtdien publicētā intervijā paziņoja kompānijas ģenerāldirektors Ridigers Grube.

«Streika izmaksas ļoti ātri var sasniegt līdz pat desmit miljoniem eiro dienā. Līdz šim streiki mums ir izmaksājuši ap simt miljoniem eiro,» viņš sacīja reģionālajam laikrakstam «Berliner Zeitung».

«Fakts ir tāds, ka tas mums ir daudz kaitējis. Un mani tas patiešām sanikno, jo mūsu tēls ir cietis. Un streika ietekme tika uzgrūsta uz daudzu mūsu darbinieku pleciem,» Grube klāstīja.

Vācijas vilcienu mašīnistu arodbiedrība GDL pēdējā laikā ir organizējusi vairākus streikus, no kuriem jaunākais bija novembra sākumā, kad vairākas dienas streikoja gan kravas, gan pasažieru vilcienu mašīnisti.

GDL apgalvo, ka «Deutsche Bahn» necenšas izskatīt tās prasību par 5% algas palielinājumu un darba nedēļas saīsināšanu līdz 37 stundām.

Arodbiedrības līderi arī vēlas pārstāvēt citas «Deutsche Bahn» darbinieku grupas, piemēram, konduktorus, ēdināšanas darbiniekus un dispečerus.

Konflikts joprojām nav atrisināts un ir iespējami jauni streiki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu