«Maxima» veikalos šogad konstatētas aptuveni 20 viltotas eiro banknotes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nauda. Ilustratīvs attēls
Nauda. Ilustratīvs attēls Foto: AFP PHOTO / DENIS CHARLET

Kopš gada sākuma, kad Latvijā tika ieviests eiro, lielveikalu ķēdes «Maxima» veikalos konstatētas aptuveni 20 viltotas eiro banknotes, norāda SIA «Maxima Latvija» pārstāvis Jānis Beseris.

Viņš norāda, ka par izteiktu tendenci to nosaukt nevar. «Kopš gada sākuma esam saskārušies ar aptuveni 20 šādiem gadījumiem. Kopumā jāsaka, ka, ņemot vērā ikdienas pircēju un finanšu plūsmu, to nevarētu saukt par tendenci.»

Beseris atzīmē, ka «Maxima» veikalos biežāk konstatētie viltojumi bijuši 50 eiro banknotes, kam seko 20 eiro banknotes.

Kā ziņots, SIA «Rimi Latvia» pārstāve Dace Valnere aģentūrai LETA teica, ka pēdējā laikā «Rimi» veikalos mēģinājumi norēķināties ar viltotām eiro banknotēm kļuvuši biežāki. Proti, visos uzņēmuma 113 veikalos Latvijā tie ir aptuveni desmit vai mazliet vairāk gadījumu mēnesī.

Savukārt Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns uzsvēra, ka kopumā nekādam satraukumam nav pamata, jo saskaņā ar Latvijas Bankas rīcībā esošo informāciju pēc eiro ieviešanas Latvijā situācija ar viltotu naudu nav pasliktinājusies.

«Tieši pretēji, viltojumu skaits ir būtiski samazinājies. Policijas dati liecina, ka šī gada pirmajā pusē eiro naudas zīmju - banknošu un monētu - viltojumu skaits bija nedaudz virs 300, kas ir būtiski mazāk nekā iepriekšējos gados. Piemēram, pērn kopumā tika atklāts vairāk nekā 40 000 viltotu lata naudas zīmju,» skaidro Silakalns.

Kā ziņots, «Maxima Latvija» apgrozījums pērn sasniedzis 673,47 miljonus eiro, kas ir par 5,1% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 640,81 miljons eiro. Tikmēr par 13% sarukusi uzņēmuma peļņa - no 20,4 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 17,74 miljoniem eiro 2013.gadā.

Šā gada pirmās puses «Maxima Latvija» apgrozījuma rādītāji no tā paša perioda apgrozījuma rādītājiem 2013.gadā atpaliek par aptuveni 1%. Tiesa, cik daudz tas ir naudas izteiksmē, «Maxima» pārstāvji neatklāja.

«Maxima Latvija» dibināta 2000.gada 29.novembrī. Kompānijas pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. «Maxima Latvija» mātesuzņēmums ir Lietuvā reģistrētais «Vilniaus Prekyba UAB», kura mātesuzņēmums savukārt ir Nīderlandē reģistrētais «Lincoln Land Erste B.V.».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu