AS «mogo» piesaista 19 miljonus investīcijās, emitējot obligācijas

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Finanšu un atgriezeniskā līzinga pakalpojumu sniedzējs AS «mogo», emitējot obligācijas, ir piesaistījis 19 milj. EUR uzņēmuma līzinga portfeļa finansēšanai.

Kopumā tika emitētas 19 062 obligācijas ar sākotnējo nominālvērtību 1000 EUR. Obligāciju gada kupona likme ir 10% ar 7 gadu termiņu un pakāpenisku pamatsummas atmaksu pēdējos divos gados. Saskaņā ar emisijas prospektu AS «mogo» ir tiesības emitēt papildus 938 obligācijas (938 000 EUR pēc nominālvērtības) līdz 2015. gada 31. decembrim. Obligācijām ir piešķirts starptautisks identifikācijas numurs (ISIN) LV0000801363, un FKTK reģistrēja obligāciju prospektu šā gada 23. oktobrī.

Veicinās kompānijas atpazīstamību

AS «mogo» obligācijas tiek iekļautas Nasdaq Riga Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā, kur tās būs pieejamas brīvai tirdzniecībai.

«Esam gandarīti, ka AS «mogo» ir izvēlējusies piesaistīt finansējumu savai attīstībai, veicot publisku obligāciju emisiju un tādējādi veicinot kompānijas atpazīstamību finanšu tirgos,» teica Daiga Auziņa-Melalksne, Nasdaq Baltic Biržas pakalpojumu vadītāja. «Tas apliecina pozitīvu Baltijas parāda vērtspapīru segmenta attīstību un sniedz plašākas ieguldījumu iespējas kā privātajiem, tā institucionālajiem investoriem Baltijas reģionā.»

Uzņēmuma vadība par vienu no galvenajiem obligāciju emisijas iemesliem min esošo aizņēmumu pārfinansēšanu uz izdevīgākiem finansējuma nosacījumiem, uzlabojot naudas plūsmu un likviditāti, kā arī papildu kapitāla piesaistīšanu Emitenta līzinga portfeļa finansēšanai.

«Lai gan uzņēmums ir dibināts tikai 2012. gadā, šobrīd AS «mogo» ir tirgus līderis lietotu transportlīdzekļu finanšu un atgriezeniskā līzinga pakalpojumu sniegšanā Latvijā.

Ar skaidru piedāvājumu, ātru līzinga pieteikumu izvērtēšanas procedūru, plašu sadarbību ar transportlīdzekļu tirgotājiem un mērķtiecīgām mārketinga kampaņām, uzņēmums ir spējis piedāvāt saviem klientiem aizdevumus ar izdevīgiem nosacījumiem, kas pēdējā gada laikā ir ļāvis strauji palielināt izsniegto līzingu apjomu un skaitu,» skaidro AS «mogo» valdes priekšsēdētājs Jēkabs Endziņš.

Brīvi auto līzinga nosacījumi

«AS «mogo» ir viens no retajiem finanšu uzņēmumiem Latvijā, kurš piedāvā līzingu lietotu transportlīdzekļu iegādei bez transportlīdzekļa vecuma ierobežojuma ar aizdevuma termiņu līdz sešiem gadiem. Uzņēmuma pakalpojumus Latvijā ir izmantojuši vairāk nekā 10 tūkstoši klientu, un šobrīd «mogo» grupas uzņēmumi darbojas ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, Lietuvā un Gruzijā, turklāt uzņēmums plāno paplašināt savu darbību arī citās valstīs.»

Obligāciju emisiju organizēja AS «Baltikums Bank».

AS «mogo» ir uzņēmums, kas piedāvā klasisko finanšu līzingu un kreditēšanu pret klientam jau piederošu transportlīdzekli (atgriezeniskais līzings), ko ir iespējams saņemt piesakoties uzņēmuma mājaslapā, mobilajā lapā, pa telefonu, pie vairāk nekā 200 sadarbības lietoto transportlīdzekļu pārdevējiem vai astoņos klientu apkalpošanas centros lielākajās Latvijas pilsētās.

Saskaņā ar auditētajiem 2014. gada pirmā pusgada rezultātiem AS «mogo» apgrozījums sasniedza 2,2 milj. EUR, bet pusgada peļņa – 176 tūkst. EUR.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu