Krievija atcēlusi visus ierobežojumus Ukrainas produkcijas ievešanai Krimā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lai izvairītos no pārtikas produktu deficīta, Krievija atcēlusi visus ierobežojumus Ukrainas produkcijas ievešanai okupētajā Krimas pussalā.

Kā pavēstīja Krievijas federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta «Rosseļhoznadzor» vadītāja vietnieks Krimā un Sevastopolē Jurijs Jelanovs, sakarā ar nestabilajām piegādēm ar prāmi pāri Kerčas šaurumam slikto laikapstākļu dēļ un lai nepieļautu pārtikas produktu deficītu un cenu celšanos, pussalas valdība vērsusies pie «Rosseļhoznadzor» ar lūgumu atļaut Ukrainas uzņēmumiem, pat nepārbaudītiem, ievest savu produkciju Krimā.

«Šodien uz robežas mēs laižam cauri visus Ukrainas uzņēmumus, sekojam līdzi tam, lai nebūtu pārfasēšanas. Galvenā prasība mums ir iespējamība apskatīt autotransportu un kravas, kuras viņi ved. Tāpēc, ja ved no nepārbaudītiem uzņēmumiem, tad nākas apskatīt visu produkciju,» paziņoja Jelanovs.

Iepriekš Krievija aizliedza ievest Krimā Ukrainas produkciju, bet pēc pussalas varasiestāžu lūgumiem aizliegumu daļēji atcēla.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu