«Aeroflot» jaunā zemo cenu aviokompānija saņem ekspluatanta sertifikātu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas nacionālās lidsabiedrības «Aeroflot» jaunā zemo cenu meitaskompānija «Bjudžetnij perevozčik» ir saņēmusi ekspluatanta sertifikātu, aģentūra «Interfax» noskaidroja Krievijas Federālajā gaisa transporta aģentūrā «Rosaviacija».

«Bjudžetnij perevozčik», kas darbosies ar zīmolu «Pobeda» (Uzvara), bija atlikusi 1.novembrī paredzēto biļešu tirdzniecības sākumu, jo vēl nebija saņēmusi ekspluatanta sertifikātu.

Jaunā aviokompānija jau šogad lidos astoņos maršrutos: no Maskavas uz Belgorodu, Jekaterinburgu, Kazaņu, Permu, Samaru, Surgutu, Volgogradu un Tjumeņu.

Jau ziņots, ka «Aeroflot» zemo cenu meitaskompānija «Dobroļot» 4.augustā bija spiesta pārtraukt reisus, jo Eiropas aviolīzinga kompānijas lauza līgumus par lidmašīnu piegādi tai ES noteikto sankciju dēļ.

Sankcijas pret «Dobroļot» ES noteica 30.jūlijā, jo šī aviokompānija tieši piedalījusies anektētās Krimas pusalas integrācijā Krievijā. «Dobroļot» sāka lidojumus 10.jūnijā un tās pirmais maršruts bija Maskava-Simferopole, kurā tā lidoja vairākas reizes dienā.

«Aeroflot» akciju kontrolpakete pieder valstij.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu