«Bombardier» iesaldē projektu par lidmašīnu būvniecību Krievijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kanādas aviobūves firma «Bombardier Inc.» ir nolēmusi iesaldēt projektu, kas paredzēja Krievijā organizēt lidmašīnu «Q-400» montāžas būvniecību, ziņoja laikraksts «The Wall Street Journal».

«Ņemot vērā šā brīža politisko un ekonomisko situāciju Krievijā, mēs pagaidām noliekam projektu malā, palūkosimies, kas notiks dažos nākamajos mēnešos, un tad izlemsim, vai virzīsimies tālāk,» sacīja kompānijas vadītājs Pjērs Boduāns ceturtdien sarīkotā telekonferencē. Viņš nesniedza sīkākas ziņas par šā lēmuma iemesliem.

Kanādas noteiktās sankcijas pret Krieviju saistībā ar situāciju Ukrainā neaizliedz Kanādas firmu investīcijas aeronautikas un kosmosa rūpniecībā.

«Bombardier» plānoja izveidot Krievijā kopuzņēmumu ar Krievijas valsts korporāciju «Rosteh». «Rosteh» grasījās šogad uzcelt rūpnīcu Uļjanovskas apgabalā, savukārt «Bombardier» vajadzētu nodot kopuzņēmumam visus nepieciešamos nemateriālos aktīvus - ražošanas tehnoloģiju, konstruktoru dokumentāciju, intelektuālā īpašuma tiesības un prasmes.

Kanādas kompānija parakstīja nodomu protokolu, kas paredzēja pārdot šā projekta ietvaros Krievijā līdz 100 lidmašīnu «Q-400», kuras paredzētas 70-86 pasažieriem, ar kopējo kataloga vērtību apmēram 3,4 miljardu ASV dolāru (2,7 miljardu eiro) apmērā.

Puses plānoja parakstīt gala vienošanās līdz gada beigām.

«Bombardier» pašlaik būvē lidmašīnas «Q-400» Kanādas pilsētā Toronto. Firmas pārstāvis sacīja, ka «Bombardier» ir gatava izskatīt citus projekta realizācijas ceļus, apspriežot iespēju pārdot savas lidmašīnas Krievijā bez montāžas būvniecības veidošanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu