25 eiro zonas bankas nav izturējušas ECB pārbaudi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apmēram 25 eiro zonas bankas nav izturējušas pārbaudi, kuru veikusi Eiropas Centrālā banka (ECB), sestdien ziņoja laikraksti «Wall Street Journal» un «Daily Telegraph», atsaucoties uz noplūdinātiem dokumentiem.

ECB veica stresa testu 130 bankām, no kurām aptuveni piektā daļa to neizturēja. ECB svētdien publicēs pārbaudes oficiālos rezultātus.

Šī bezprecedenta pārbaude veikta pirms tam, kad ECB 4.novembrī uzņemsies reģiona banku uzrauga lomu.

ECB cer, ka «visaptverošs novērtējums», kas ietvers tā saukto aktīvu kvalitātes pārbaudi un stresa testu, palīdzēs iepriekš atklāt potenciāli nepatīkamus pārsteigumus banku nozarē.

Atsaucoties uz memoranda projektu, ar kuru iepazinusies aģentūra «Bloomberg», «Daily Telegraph» ziņoja, ka tikai 10 no 25 stresa testu neizturējušajām bankām tiks aicinātas iegūt vairāk naudas.

Tiek uzskatīts, ka šīs neveiksmīgās bankas ir Īrijā, Itālijā, Grieķijā un Austrijā, un ka tām līdz 10.novembrim būs jāpalielina savs kapitāls, ziņoja «Daily Telegraph».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu