«GlaxoSmithKline» peļņas kritums, plāni samazināt izdevumus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas farmācijas kompānija «GlaxoSmithKline» (GSK) trešdien paziņoja par tīrās peļņas kritumu šā gada trešajā ceturksnī un plāniem samazināt izdevumus.

Uzņēmums trešajā ceturksnī strādājis ar 401 miljona sterliņu mārciņu (507,02 miljonu eiro) tīro peļņu, kas ir par 59% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Peļņas kritums galvenokārt skaidrojams ar vāju tirdzniecības apjomu ASV un kompānijai piemēroto naudassodu Ķīnas amatpersonu kukuļdošanas lietā.

Pēc gandrīz gadu ilgas izmeklēšanas Ķīnas tiesa Lielbritānijas farmācijas kompānijai septembrī piemēroja trīs miljardu juaņu (379,4 miljonu eiro) naudassodu un bijušajiem vadītājiem piesprieda reālu cietumsodu.

Ķīnas varasiestādes GSK darbiniekus bija apsūdzējušas par kukuļdošanu slimnīcām, ārstiem un veselības iestādēm, lai nelikumīgos ienākumos gūtu vairākus miljardus dolāru.

GSK trešdien arī paziņoja, ka, ņemot vērā vājos finanšu rezultātus, kompānija nākamo trīs gadu laikā plāno samazināt izdevumus par vienu miljardu mārciņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu