Pa nedēļu benzīna cenas samazinājušās par pieciem centiem (31)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sekojot tālākam naftas produktu cenu samazinājumam pasaules biržās un paaugstinoties ASV dolāra un eiro valūtas kursa vērtībai, kopš pagājušās nedēļas «Statoil Fuel&Retail Latvia» staciju tīklā benzīna cenas ir samazinājušās par pieciem centiem, informēja uzņēmuma Degvielas produktu attīstības departamenta pārstāvis Armands Žubulis.

Dīzeļdegvielas cenas šajā pašā periodā samazinājušās par četriem centiem.

Kā secina Žubulis, līdz ar to kopš jūlija benzīna cenas ir samazinājušās kopumā par 12 centiem, bet dīzeļdegvielas cenas par astoņiem centiem, sasniedzot zemāko degvielas cenu līmeni kopš 2011.gada.

Kā ziņots, naftas cenas pēdējo nedēļu laikā ietekmējis vājais enerģijas pieprasījums, ņemot vērā globālās ekonomikas gauso izaugsmi, kā arī pārmērīgas jēlnaftas piegādes un naftas ražotājvalstu lēmumi samazināt cenas.

Pagājušajā nedēļā «Brent» jēlnaftas cena novembra piegādēm ceturtdienas rīta tirdzniecības sesijā samazinājās līdz 82,72 dolāriem (65,3 eiro) par barelu, kas ir zemākais līmenis kopš 2010.gada 23.novembra.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu