Jau otro dienu turpinās «Lufthansa» pilotu streiks

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

«Lufthansa» piloti streika otrajā dienā līdz otrdienas vakaram apturējuši arī starptautiskos lidojumus.

Kā paziņoja aviokompānija, kopumā atcelti 1511 lidojumi, ietekmējot 166 000 pasažieru.

Frankfurtes starptautiskās lidostas pārstāve norādīja, ka «Lufthansas» lidostas terminālī viss esot «ļoti kluss». Notiek lidojumu pārcelšana, un pasažieriem, kuriem streika dēļ nākas gaidīt, tiek izdalīts ēdiens un dzērieni.

Pilotu arodbiedrība «Cockpit» aicināja uz 35 stundu ilgu streiku no pirmdienas plkst.13 (plkst.14 pēc Latvijas laika) līdz otrdienai plkst.23.59, atceļot 1500 vietējos lidojumus.

Šis ir jau astotais streiks kopš aprīļa, ko piloti rīko, iebilstot pret aviokompānijas plāniem mainīt priekšlaicīgās pensionēšanās politiku. Piloti nav apmierināti ar pensionēšanās vecuma palielināšanu no 55 līdz 60 gadiem.

«Equinet Bank» analītiķis Johens Rotenbahers norādījis, ka pēdējais streiks aviokompānijai izmaksās apmēram 30 miljonus eiro.

«Cockpit» streiks sākās neilgi pēc tam, kad pēc 50 stundu ilga Vācijas vilcienu mašīnistu arodbiedrības streika darbu atsāka Vācijas dzelzceļš.

Kā norādīja Vācijas transporta ministrs Aleksandrs Dobrints, «kad cilvēki netiek uz darbu un preces netiek pārvadātas, cieš arī ekonomika.»

Pasažieri savus lidojumus var pārcelt bez maksas vai apmainīt lidmašīnas biļeti pret vilciena biļeti. Aviokompānija rezervējusi vairāk nekā 4400 viesnīcu numurus, lai izmitinātu pasažierus no atceltajiem reisiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu