Naftas cenām kritums

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Naftas cenas pasaules tirgū pirmdien piedzīvojušas kritumu saistībā ar vājo enerģijas pieprasījumu pārmērīgām piegādēm bagātajā tirgū.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) novembra piegādēm pirmdien dienas vidus tirdzniecības sesijā samazinājās par 0,05 dolāriem - līdz 82,7 dolāriem (64,49 eiro) par barelu.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena decembra piegādēm sarukusi par 0,48 dolāriem un veido 85,68 dolārus (66,82 eiro) par barelu.

Gan WTI, gan «Brent» jēlnaftas cena pagājušās nedēļas noslēgumā piedzīvoja kāpumu, investoriem iegādājoties tajā brīdī lēto naftu pēc vairākos gados zemākās cenas sasniegšanas.

Naftas cenas pēdējo nedēļu laikā negatīvi ietekmējis vājais enerģijas pieprasījums, ņemot vērā globālās ekonomikas gauso izaugsmi, kā arī pārmērīgas jēlnaftas piegādes un naftas ražotājvalstu lēmumi samazināt cenas.

Starptautiskā Enerģētikas aģentūra (IEA) pagājušajā nedēļā atkārtoti samazināja globālā naftas pieprasījuma pieauguma prognozes šim un nākamajam gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu