Apsardzes firmas pērn nodokļos samaksājušas 91,56 miljonus eiro (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pērn apsardzes komersanti nodokļos nomaksājuši 91,56 miljonus eiro, liecina Drošības nozares kompāniju asociācijas (DNKA) pārskats par apsardzes nozari 2013.gadā.

Tas ir par 3,38 miljoniem eiro jeb 3,6% mazāk nekā 2012.gadā.

DNKA pārskatā norādīts, ka nozarē ir 16 uzņēmumi, kas nodokļos nomaksā vairāk nekā vienu miljonu eiro. Šie komersanti nodokļos nomaksājuši 62,78 miljonus eiro jeb 68,6% no visiem nozares nomaksātajiem nodokļiem.

Savukārt divi lielākie apsardzes nozares uzņēmumi «G4S» un «Grifs AG» pērn nodokļos samaksāja 26,57 miljonus eiro jeb 29% no visas nozares nomaksātajiem nodokļiem.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) iniciatīvas

pērn no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāju reģistra izslēgti 11 apsardzes komersanti, no kuriem lielākā daļa izslēgta saistībā ar PVN deklarācijas neiesniegšanu.

Tikmēr šī gada pirmajā pusē VID preventīvos nodokļu administrēšanas pasākumus veica 102 nozares uzņēmumos, no tiem nodokļu nenomaksāšanas riski konstatēti 31 gadījumā.

2013.gadā 170 veiktajās pārbaudēs kā riskanti novērtēti 65 komersanti, savukārt 2012.gadā no 55 darba devējiem kā riskanti novērtēti 24 komersanti.

Kā ziņots, pērn novembrī VID un DNKA parakstīja sadarbības vienošanos par godīgas konkurences un nodokļu nomaksas veicināšanu nozarē.

Divpusējās vienošanās mērķis ir mazināt nozarē strādājošo komersantu izvairīšanos no nodokļu nomaksas, tādējādi samazinot negodīgas konkurences iespējas šajā nozarē.

DNKA dibināta 2013.gada 25.jūnijā, tās dibinātāji ir divi no apsardzes nozares lielākajiem uzņēmumiem AS «G4S Latvia» un SIA «Grifs AG».

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu