Banku peļņa astoņos mēnešos sasniegusi 241,1 miljonu eiro (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Banku sektors kopumā 2014.gada pirmajos astoņos mēnešos darbojās ar peļņu 241,1 miljona eiro apmērā, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) operatīvā informācija par Latvijas banku darbības rezultātiem 2014.gada augustā.

Augustā ar peļņu darbojās 15 Latvijas bankas un sešas ārvalstu banku filiāles (to tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos - 86,1%).

Banku sektora kopējais kredītportfelis mēneša laikā pieauga par 0,4% un augusta beigās sasniedza 14,8 miljardus eiro.

Kredītportfeļa pieaugumu veicināja rezidentu korporatīvo kredītu pieaugums par 0,9% jeb 66 miljoniem eiro, kā arī nerezidentiem izsniegto kredītu pieaugums par 1,9% jeb 35 miljoniem eiro. Savukārt rezidentu mājsaimniecību kredītportfelis turpināja sarukt un augustā samazinājās par 0,5% jeb 29 miljoniem eiro.

Banku sektora noguldījumi augustā pieauga par 0,8% jeb 154 miljoniem eiro un kopējais noguldījumu atlikums sasniedza 20,6 miljardus eiro.

Rezidentu noguldījumi palielinājās par 1% jeb 104 miljoniem eiro, līdzīgā apmērā pieaugot mājsaimniecību, privāto nefinanšu uzņēmumu, finanšu institūciju un valdības noguldījumiem. Turpināja pieaugt arī nerezidentu noguldījumi - par 0,5% jeb 50 miljoniem eiro, tomēr augustā nerezidentu noguldījumu kāpums bija uz ASV dolāra vērtības palielināšanās rēķina.

Banku sektora kopējais aktīvu apmērs kopš jūlija beigām gandrīz nav mainījies un augusta beigās bija 28,974 miljardi eiro.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu