«Latvijas piens» sāk «Edamer», «Gouda» un «Sniega bumbu» eksportu uz Zviedriju (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Jelgavas piena pārstrādes uzņēmums "Latvijas Piens" sācis siera eksportu uz Zviedriju, noslēdzot sadarbības līgumu ar tirdzniecības tīkliem "Hypermatt"un "Netto", savukārt tuvāko divu mēnešu laikā tiks sākta arī sadarbība arī ar tirdzniecības tīkliem "Axfood" un "COOP", biznesa portālu 'Nozare.lv" informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

Viņa norādīja, ka līgumi ar zviedru tirdzniecības tīkliem ir pirmais Latvijas piensaimnieku lielais panākums Skandināvijas tirgū, kas raksturojams kā konservatīvs, līdz ar to jauna ražotāja produktam ir jāiztur stingra kvalitātes un vērtību pārbaude, līdz tas tiek iekļauts veikalu sortimentā.

«Latvijas piens» Skandināvijas tirgū tiks pārstāvēts ar nogatavinātajiem sieriem «Edamer» un «Gouda», kā arī «Sniega bumbām».

Uzņēmums centīsies pilnībā izmantot jaunās eksporta tirgus iespējas, palielinot sieru pārdošanu Skandināvijā. Septembra vidū pirmās tonnas siera jau piegādātas «Hypermatt» un «Netto», bet nākamo mēnešu laikā pieprasījums varētu sasniegt 40- 50 tonnas mēnesī, norāda Skudra.

Kā ziņots, «Latvijas piena» īpašnieki ir piensaimniecības kooperatīvs «Trikāta KS» ar 48% kapitāldaļu, graudkopības kooperatīvs «Latraps» ar 33% kapitāldaļu un piensaimnieku kooperatīvs «Dzēse» ar 19% kapitāldaļu.

«Latvijas piena» dibinātāji 2010.gadā bija «Trikāta KS», «Dzēse», kā arī piensaimnieku kooperatīvs «Piena partneri KS», apvienojot gandrīz 600 saimniecības visā Latvijā. Tomēr šā gada 14.augustā «Piena partneri KS» izstājās no rūpnīcas akcionāru saraksta, pamatojot lēmumu ar domstarpībām par attīstības stratēģiju un nododot savus 25% kapitāldaļu pārējiem rūpnīcas īpašniekiem, tostarp arī «Latrapam», kurš rūpnīcai pievienojās šā gada jūlijā ar viena miljona eiro investīcijām.

14,79 miljonus eiro vērtās rūpnīcas pamatakmens tika likts 2011.gada 28.septembrī. Kooperatīva biedru līdzfinansējums ir 1,42 miljoni eiro, kredīts bankās - aptuveni 9,24 miljoni eiro, bet Eiropas Savienības fondu finansējums - aptuveni 4,26 miljoni eiro. Tāpat «Latvijas piens» ir saņēmis valsts garantēto atbalstu - 7,11 miljonus eiro.

«Latvijas piens» darbu sāka 2012.gada beigās un ražo sieru, vājpiena koncentrātu un krējumu. Eksports industriālo produktu jomā veido 98%, savukārt patēriņa produktu jomā - 17%. Produkti tiek eksportēti uz Lietuvu, Igauniju, Ukrainu, Vāciju, Slovākiju, Lielbritāniju, Izraēlu.

Saskaņā ar uzņēmuma vadības aplēsēm pagājušais gads noslēgts ar 37 miljonu eiro apgrozījumu. Uzņēmuma peļņa pirms nodokļu nomaksas bija 1,6 miljoni eiro, savukārt provizoriskā neto peļņa - 455 800 eiro.

«Latvijas piens» 2012.gadā strādāja ar 25,89 miljonu eiro apgrozījumu un 1,34 miljonu eiro zaudējumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu