Otro nedēļu turpinās «Air France» pilotu streiks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Aviokompāniju pasažierus sagaida ceļojumu traucējumi arī pirmdien, Francijas lidsabiedrības «Air France» pilotiem jau otro nedēļu turpinot streiku.

Kā iepriekšējās dienās arī pirmdien «Air France» nodrošina tikai aptuveni 40% lidojumu, gandrīz septiņiem no desmit pilotiem piedaloties streikā.

Pilotu arodbiedrības SNPL rīkotais streiks kļuvis par ilgāko kopš 1998.gada.

«Air France» lēš, ka šī streika dēļ lidsabiedrībai ik dienu tiek radīti 10-15 miljonu eiro zaudējumi un tā jau paudusi šaubas par spēju šogad gūt peļņu.

Kā ziņots, «Air France» piloti streiku sāka jau pagājušajā pirmdienā, tādējādi protestējot pret uzņēmuma plāniem attīstīt zemo cenu struktūrvienību.

Arodbiedrības bažījas, ka zemo cenu struktūrvienības «Transavia» attīstīšana varētu novest pie līgumstrādnieku piesaistes un pilotu nodarbināšanas ar vietējiem līgumiem.

Mātesuzņēmums «Air France-KLM» vēlas līdz 2017.gadam padarīt «Transavia» par vienu no Eiropas vadošajām zemo cenu lidsabiedrībām.

«Air France» iepriekš ierosināja norobežot «Transavia France» darbību no pārējā Eiropas biznesa, lai pasargātu valstī nodarbinātos pilotus.

Tāpat kompānija piedāvājusi ierobežot «Transavia France» lidmašīnu skaitu līdz 30, salīdzinot ar iepriekš paredzētajiem 37 lidaparātiem.

Taču SNPL norāda, ka šie piedāvājumi nav bijuši pietiekami, lai pasargātu Francijas darba vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu