Apdrošinātājs: 54% Latvijas iedzīvotāju satrauc bērnu drošība skolā vai bērnudārzā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā pusi jeb 54% Latvijas iedzīvotāju satrauc viņu bērnu drošība, kamēr tie atrodas skolā vai bērnudārzā, liecina apdrošināšanas sabiedrības «Ergo» Drošības indekss.

Saskaņā ar indeksu fiziskās drošības un kriminālās situācijas ziņā kopumā Latvijas iedzīvotāji jūtas visdrošāk, tomēr tieši jautājumā par bērnu drošību respondenti visbiežāk snieguši negatīvu vērtējumu.

Šī gada astoņos mēnešos «Ergo» pieteikti vairāk nekā 2060 nelaimes gadījumi, no kuriem apmēram 21% notikuši ar bērniem. No «Ergo» saņemtajiem nelaimes gadījumu pieteikumiem, kur traumas guvuši bērni, 11% cietušo ir vecumā līdz pieciem gadiem, 32% - vecumā no sešiem līdz 10 gadiem, bet 57% - no 11 līdz 18 gadiem, liecina apdrošināšanas sabiedrības apkopotie dati.

«Ergo» atlīdzību regulēšanas nodaļas vadītājs Ivars Vismanis skaidro, ka negadījumiem ir sezonāls raksturs un atkarībā no gadalaika bērni gūst dažādas traumas. Nelaimes gadījumu apdrošināšanu saviem bērniem galvenokārt iegādājas vecāki, kuru bērni aktīvi nodarbojas ar sportu. Pēdējos gados šādas polises arvien vairāk tiek noformētas arī pēc sporta skolu vai interešu izglītības iestāžu un sporta klubu pieprasījuma. Sporta aktivitātēs iesaistītiem bērniem tiek izvēlētas polises ar plašāku apdrošināšanas segumu, jo arī reālie ārstēšanas izdevumi traumas gadījumā iespējami daudz nopietnāki nekā sadzīvē notikušu nelaimes gadījumu situācijā.

Saskaņā ar «Ergo» datiem vidējā izmaksātā apdrošināšanas kompensācija par nelaimes gadījumu ir 154 eiro. Bieži tiek pieteiktas arī pavisam nelielas traumas, galvenokārt dažāda veida griezumi, sasitumi, kuru apdrošināšanas kompensācijas apjoms sākas no septiņiem eiro.

«Ergo» Drošības indeksu izstrādājusi apdrošināšanas sabiedrība «Ergo» un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS. Indeksa dati par Latviju iegūti, izvaicājot 1005 pastāvīgos iedzīvotājus vecumā no 18 gadiem līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu