«Turkmenistan Airways» domā par reisu Ašhabada - Rīga - Toronto

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sadarbībā ar aviokompāniju «Turkmenistan Airways» tiek vērtēta reisa Ašhabada - Rīga - Toronto atklāšana, tādējādi Rīgas lidosta kļūtu par izdevīgu tranzīta punktu starpkontinentālajos maršrutos, Turkmenistānā augsta līmeņa starptautiskajā konferencē par transporta un tranzīta koridoru lomu paziņojis Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis.

Kā skaidrojis ministrijas pārstāvis, vienlaikus Latvijas nacionālais aviopārvadātājs «airBaltic» piedāvātu sadarbības iespēju, jo tiktu izmantoti 60 lidojuma galamērķi, kas ļautu tranzīta pasažieriem no Toronto un Ašhabadas nokļūt uz Eiropu un atpakaļ.

Reimanis atzīmējis arī starptautiskās lidostas «Rīga» priekšrocības aviācijas pārvadājumu jomā, jo tā ir lielākā lidosta Baltijas valstīs un nodrošina lidojumus uz 83 galamērķiem Eiropā, NVS valstīs, kā arī ir tiešais savienojums ar Ņujorku.

Ašhabadā šodien un rīt, 4.septembrī, notiek augsta līmeņa starptautiskajā konferencē par transporta un tranzīta koridoru lomu starptautiskās sadarbības un ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanā.

Konferenci atklāja Turkmenistānas prezidents Gurbanguli Berdimuhamedovs. Latvijas delegāciju vada Reimanis, un tās sastāvā ir Latvijas vēstnieks Turkmenistānā Igors Apokins.

Konferences pirmajā plenārsēdē, kurā tika runāts par transporta un tranzīta koridoru lomu starptautiskajā sadarbībā, uzrunas teica Reimanis, Ķīnas vicepremjers Džan Gaoli, Irānas viceprezidents Ešags Džahandžiri un Kazahstānas dzelzceļa uzņēmuma vadītājs Askars Mamins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu