Par «Liepājas metalurga» iegādes pretendentiem pieejama skopa informācija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par maksātnespējīgā metalurģijas uzņēmuma AS «Liepājas metalurgs» iegādes pretendentiem «United Group SA» un «KVV Group» internetā pieejama skopa informācija, secināja aģentūra LETA.

Uzņēmums «United Group SA» dibināts 2008.gadā. Tā galvenais birojs bāzēts Luksemburgā, bet uzņēmumam ir biroji arī Maskavā un Čehijas pilsētā Pilzenē.

«United Group SA» apvieno Čehijas tērauda ražotāju «Pilsen Steel» un Krievijas metalurģijas uzņēmumu «Bummaš».

Informācija «Pilsen Steel» mājaslapā liecina, ka uzņēmumam kopš 2012.gada ir maksātnespējas process, bet 2014.gada pavasarī ir pieņemts tiesas lēmums par uzņēmuma reorganizāciju.

Pēdējie pieejamie finanšu rezultāti «Pilsen Steel» mājaslapā ir par 2010.gadu.

Ar «United Group SA» darbības pārskatiem uzņēmuma interneta vietnē iepazīties nav iespējams. Pēdējie jaunumi uzņēmuma interneta vietnē ievietoti 2011.gadā.

«United Group SA» beneficiārs ir Krievijas uzņēmējs Igors Šamiss, par kuru plaša informācija internetā nav atrodama.

Savukārt informācija par «KVV group» ir vēl skopāka. Aģentūras «Bloomberg» apkopotā informācija liecina, ka «KVV group» darbojas metāllūžņu nozarē.

«Bloomberg» apkopotie dati arī liecina, ka šogad «KVV group» pretendēja uz Ukrainas tērauda rūpnīcas «Istil» iegādi.

Jau ziņots, ka sarunas par maksātnespējīgā metalurģijas uzņēmuma AS «Liepājas metalurgs» pārdošanu notiks ar diviem pretendentiem - Luksemburgā reģistrēto uzņēmumu «United Group», kura beneficiārs ir Krievijas miljonārs Igors Šamiss, un Ukrainas uzņēmumu «KVV Group», šodien žurnālistiem paziņoja LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Ar abiem pretendentiem ir parakstīti nodomu protokoli par maksātnespējīgās rūpnīcas iegādi. Tas, kurš no tiem iegūs ekskluzīvas darījuma slēgšanas tiesības, būs zināms nedēļas laikā, prognozēja administrators. Nodomu protokolā ir atspoguļotas būtiskākās darījuma nianses, tajā skaitā ir iekļauta informācija par potenciālo pirkuma cenu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu