Latvijā turpinās viesnīcu atklāšanas bums (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jaunu viesnīcu atklāšanas bums Latvijā turpinās, nākamgad Rīgā plānots atklāt vēl četras; divas no tām augstākās - pieczvaigžņu - klases. Arī 2016.gads šajā jomā neatpaliks, liecina biznesa portāla «Nozare.lv» apkopotā informācija.

2015.gadā viena no tām būs starptautiskā tīkla «Kempinski Hotels» pieczvaigžņu viesnīca «Grand Hotel Kempinski RIGA», kas pēc renovācijas atradīsies bijušās viesnīcas «Rīga» ēkā. Tajā paredzēti 140 numuri un deviņi ekskluzīvi apartamenti. Viesnīcas pārveidē kopumā plānots investēt aptuveni 30 miljonus eiro.

Kā vēstīts, par viesnīcas «Rīga» īpašnieku 2011.gada decembrī kļuva koncerns «Multi Group», kas pārvalda par oligarhu dēvētā Armēnijas uzņēmēja un politiķa Carukjana biznesu.

Otra pieczvaigžņu pārstāve būs Francijas viesnīcu tīkla «Accor» pieczvaigžņu viesnīca Vecrīgā, Jēkaba ielā, - «Pullman Riga Centre». Tās izveidē plānots investēt 20 miljonus eiro.

Kā ziņots, «Accor» zīmols Latvijā ienāca šogad ar savu pirmo četru zvaigžņu viesnīcu «Mercure Riga Centre Hotel», kas atrodas Elizabetes ielā 101 un tika atklāta 1.maijā. Tās īpašnieki, pamatojoties uz franšīzes līgumu, ir ukraiņu investoru grupa, kas viesnīcas izveidē investēja 10,5 miljonus eiro.

Nākamgad plānots atvērt arī viesnīcu «Wellton Valnu Hotel» Vaļņu ielā, Vecrīgā. Kā biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja projektu menedžere Oļesja Prokofjeva, tā būs četrzvaigžņu viesnīca, kuru, pēc pašreizējām prognozēm, varētu atklāt nākamā gada decembra sākumā. Informācija mājaslapā liecina, ka viesnīca piedāvās 174 numurus, starptautiskās virtuves restorānu un veselības un skaistuma centru.

Par ceturto jaunumu uzskatāma viesnīca «Karavella Hotel», kas pēc iepriekšējā plāna jau šogad pievienosies «Accor» zīmolu franšīzes devējam Baltijas valstu reģionā «Orbis Hotel Group» un strādās ar «ibis Styles» zīmolu. 2015.gadā tai plānota piebūve ar lielu konferenču centru, biznesa portālam «Nozare.lv» atklāja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste.

«ibis Styles Riga» ir 76 numuriņi, restorāns un konferenču zāles. Tā atrodas Katrīnas dambī 27. Viesnīcu vada kompānija «BS Hospitality Management».

Savukārt vēl pēc gada - 2016.gada sākumā - Latvijā tiks izveidota pirmā zīmola «Hilton Garden Inn» viesnīca, jo starptautiskais viesnīcu tīkls «Hilton Worldwide» izziņojis savu nodomu ienākt Latvijas tirgū ar vidējā cenu līmeņa zīmola viesnīcu. Tā atradīsies Pārdaugavā, pretī Latvijas Bankas ēkai. Viesnīca plānota kā deviņu stāvu tornis. Tā piedāvās 139 numurus.

Graikste biznesa portālam arī pastāstīja, ka 2016.gadā bez «Hilton» ir plānoti vēl divi trīs jauni projekti. Viņa gan neatklāja, tieši kādi tie būs.

Kā ziņots, pateicoties viesnīcu biznesa attīstībai pilsētā, Rīga kļūst arvien populārāks galamērķis starptautisko konferenču un kongresu rīkošanai, un patlaban pilsēta jau spēj konkurēt ar citām Ziemeļeiropas lielākajām pilsētām, norāda Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) zīmola «Meet Rīga» mārketinga un komunikācijas vadītājs Aigars Smiltāns.

RTAB aprēķinājis, ka nākamgad jaunatklātās viesnīcas radīs papildus 600-700 istabas un jaunas konferenču zāles.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu