«Rospotrebnadzor» slēdz «McDonald's» restorānu Stavropolē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas patērētāju tiesību aizsardzības dienests «Rospotrebnadzor» pirmdien uz laiku slēdza amerikāņu ātrās ēdināšanas tīkla «McDonald's» restorānu valsts dienvidrietumu pilsētā Stavropolē, šādu lēmumu pamatojot ar sanitāro normu pārkāpumiem.

«Saskaņā ar protokolu par pagaidu aizliegumu objekta darbība apturēta. Pārbaude turpinās,» teikts «Rospotrebnadzor» paziņojumā.

Jau vēstīts, ka «Rospotrebnadzor» veic «McDonald's» restorānu pārbaudes vairākos valsts reģionos. Līdz šim, pamatojoties ar sanitāro normu pārkāpumiem, slēgti septiņi šī tīkla restorāni Maskavā.

Pavisam Krievijā ir vairāk nekā 530 «McDonald's» restorāni, no tiem vairāk nekā 100 - Maskavā.

Krievija nereti izmanto patērētāju tiesību aizsardzības dienestu « Rospotrebnadzor» un veterinārās un pārtikas uzraudzības dienestu «Rosseļhoznadzor», lai vērstos pret valstīm, ar kurām tai ir politiskas domstarpības. Krievijai pašlaik ir saspringtas attiecības ar ASV, jo Vašingtona noteikusi sankcijas pret Maskavu saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā.

«McDonald's» martā slēdza visus savus restorānus Krimā pēc tam, kad to anektēja Krievija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu