Rīgas lidosta: Sarunām ar «Ryanair» rezultātu prognozēt nevar (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LEX VAN LIESHOUT / ANP

Starp starptautisko lidostu Rīga un Īrijas zemo cenu lidsabiedrību «Ryanair» joprojām notiek aktīvas sarunas par jauna līguma slēgšanu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja lidostā.

Lidostā skaidro, ka patlaban nevar izteikt nekādus apgalvojumus par «Ryanair» palikšanu vai aiziešanu no Rīgas lidostas, jo sarunas notiek, un prognozēt to rezultātu nevar. Lidostā arī norāda, ka pašreizējais līgums ar «Ryanair» ir spēkā līdz 2015.gada 31.martam.

Kā ziņots iepriekš, lidostas valdes priekšsēdis Aldis Mūrnieks īpaši slavējis jauno sadarbības partneri «Wizz Air» par korekto sadarbības stilu, to pretnostatot citai lēto cenu lidsabiedrībai, visticamāk, «Ryanair», kas bieži risinājusi nevajadzīgas sarunas un nereti draudējusi aiziet no Rīgas lidostas. Tāpat iepriekš «Ryanair» bāzes izveidei prasījis vairāku miljonu investīcijas, savukārt «Wizz Air» bāzi izveidojis bez šādām prasībām. Līdz ar to varot uzskatīt, ka šis pagrieziens attīstībā un «Wizz Air» varētu būt viens no stūrakmeņiem nākotnē, iepriekš skaidroja Mūrnieks.

Jūlija vidū «Ryanair» Baltijas pārdošanas un mārketinga vadītāja Elīna Hakarainena norādīja, ka «Ryanair» cer turpināt izaugsmi un darbību visās trijās Baltijas valstīs arī turpmākajos gados.

Nepilnos desmit gados «Ryanair» ir pārvadājis vienu miljonu pasažieru Igaunijā, 7,5 miljonus pasažieru Latvijā un 6,5 miljonus pasažieru Lietuvā, sasniedzot 15 miljonus pasažieru.

«Ryanair» sāka savu darbību Baltijā 2004.gada oktobrī ar reisu atklāšanu no lidostas «Rīga» uz Londonu (Stanstedu) un Frankfurti (Hānu). Pēc gada, 2005.gada septembrī, «Ryanair» sāka lidojumus no Lietuvas maršrutā Kauņa-Londona (Stansteda). 2010.gadā «Ryanair» izveidoja Kauņā savu pirmo un vienīgo bāzi Baltijā, bet vēlāk tajā pašā gadā sāka operācijas Tallinas lidostā Igaunijā. Lidojumus no ceturtās - Viļņas - lidostas Baltijā «Ryanair» sāka 2011.gadā. Pašlaik «Ryanair» piedāvā 52 maršrutus no Tallinas, Rīgas, Kauņas un Viļņas, kuros ik gadus tiek pārvadāti līdz 2,3 miljoniem pasažieru, nodrošinot 2300 darbavietas četru lidostu reģiona tūrisma sektorā, kas pierādot lidsabiedrības «Ryanair» apņēmību strādāt un veikt investīcijas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, jūlija vidū skaidroja uzņēmumā «Ryanair».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu