Sarukusi «Rīgas Centrāltirgus» peļņa; rekonstrukcijā investēs ap 650 000 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pērn ievērojami sarukusi Rīgas pašvaldībai piederošās AS «Rīgas Centrāltirgus» peļņa, liecina «Firmas.lv» informācija.

Centrāltirgus peļņa pērn bija 156 501 eiro, kas ir par 3,6 reizēm mazāk nekā 2012.gadā, kad peļņa bija 564 407 eiro. Tikmēr uzņēmuma apgrozījums pērn audzis par 1% - no 6,94 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 7 miljoniem eiro 2013.gadā.

Vadības ziņojumā teikts, ka kopumā Centrāltirgus saimnieciskās darbības rezultāts pērn bija veiksmīgs. Pārskata periodā uzņēmums realizēja vairākus būtiskus rekonstrukcijas projektus apsaimniekošanā esošajos objektos.

Pērn gūto peļņu Centrāltirgus ierosina atstāt nesadalītu un ieguldīt kanālmalas rekonstrukcijas projektā, teikts ziņojumā.

Tikmēr pagājušajā gadā Zivju paviljonā tika demontēti vecie un izbūvēti septiņi jauni zivju baseini ar modernām tirdzniecības vitrīnām tirdzniecībai ar dzīvām un svaigām zivīm. Projekts pilnībā tiks realizēts 2014.gadā, un kopējās būvniecības izmaksas šī projekta realizācijai būs 464 890 eiro.

Tāpat Zivju paviljonā izbūvēts jauns mazgātavu bloks nomnieku vajadzībām zivju produkcijas uzglabāšanai izmantojamās speciālas taras mazgāšanai. Kopējās būvniecības izmaksas šī projekta realizācijai - 105 399 eiro.

Gaļas paviljonā pērn izbūvēta ratu mazgātava un rekonstruēts kanalizācijas sistēmas atzars par 40 978 eiro. Gaļas paviljonā izbūvēta vēl viena saldējamā kamera par 39 281 eiro.

Atklātajā teritorijā uzstādītas jaunas 30 tirdzniecības nojumes un 60 tirdzniecības galdi. Kopējās izmaksas - 58 683 eiro. Tāpat tirdzniecības nomnieku ērtībām iegādāti un uzstādīti 130 vienota dizaina saulessargi. Kopējās šī projekta izmaksas bija 64 219 eiro.

Savukārt Centrāltirgus pagrabos 2013.gadā sākta jauna ugunsdrošības signalizācijas izbūve par kopējo projekta summu 102 409 eiro. Pārskata gadā demontēta avārijas stāvoklī esošā piebūve pie Piena paviljona un atjaunota paviljona un kafejnīcas ēkas fasāde par 46 634 eiro.

Spīķeru ielā pilnībā tika nomainīts asfalta segums un atjaunota ietves daļa par 151 229 eiro. Rezultātā tika paplašināts Zemnieku tirgus, izveidojot jaunas tirdzniecības vietas. Līdz ar to kopējais tirdzniecības vietu skaits zemniekiem tirdzniecībai no automašīnām ir jau 150 vietas.

Bet šogad uzņēmums plāno turpināt realizēt svarīgu infrastruktūras objektu rekonstrukcijas un renovācijas projektus. Kopumā plānots, ka kopējais investīciju apmērs, kādu uzņēmums no sava budžeta novirzīs apsaimniekošanā nodotā īpašuma rekonstrukcijai un renovācijai 2014.gadā, nebūs mazāks par 650 000 eiro, kā tas apstiprināts uzņēmuma attīstības plānā.

Tāpat šī gada laikā Centrāltirgus plāno panākt vienošanos ar SIA «Viaro» par Piena un Gastronomijas paviljonu pārņemšanu.

Patlaban uzņēmums turpina aktīvu darbu jaunu nomnieku piesaistīšanas jomā, jo īpaši akcentējot nepieciešamību pēc gaumīgām sabiedriskās ēdināšanas un tirdzniecības vietām Centrāltirgū tieši tūristu vajadzībām. Kopumā šogad uzņēmums īpaši koncentrēsies uz Gaļas paviljonu.

Rīgas pašvaldības AS «Rīgas Centrāltirgus» dibināta 1930.gada 2.novembrī, kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada, pārvaldot arī Vidzemes tirgu un Āgenskalna tirgu. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 10 060 036 eiro. Vidējais uzņēmumā nodarbināto darbinieku skaits 2013.gadā bija 202.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu