Inčukalna krātuvē iesūknēti 65% Latvijai nepieciešamās dabasgāzes (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē (PGK) iesūknēti jau 65% no Latvijai nepieciešamā dabasgāzes apjoma, informēja Ekonomikas ministrijā (EM). AS «Latvijas gāze» ir informējusi EM, ka gatavošanās jaunajai ziemas sezonai, iesūknējot Inčukalna PGK dabasgāzi, turpinās.

Pašlaik Inčukalna PGK ir jau iesūknēti 65% no Latvijas lietotājiem nepieciešamā dabasgāzes apjoma, kā arī daļa no reģionam nepieciešamā daudzuma.

«Latvijas gāze» norāda, ka laika posmā no 16. līdz 31.jūlijam notika plānotie remontdarbi, lai nodrošinātu dabasgāzes apgādes sistēmas drošību. Šajā laikā tika apturēta dabasgāzes iesūknēšana. Šādi plānoti remontdarbi un iesūknēšanas pārtraukumi notiek katru vasaru.

Plānotie remontdarbi neiespaido Latvijas lietotājiem nepieciešamās dabasgāzes iesūknēšanas apjomus. Dabasgāzes iesūknēšana Inčukalna PGK turpināsies līdz oktobrim, un jāņem arī vērā tas, ka krātuvē pēc ļoti siltās ziemas palika ievērojams dabasgāzes pārpalikums, līdz ar to ir jāiesūknē mazāks apjoms.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu