«Uralhim» piešķirs 50 000 eiro Vecmīlgrāvja skolām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uzņēmums «Uralhim» un Latvijas labdarības fonds «Ziedot.lv» parakstījuši vienošanos par labdarības projekta realizēšanu, kura ietvaros tiks sniegts atbalsts Rīgas 31. un 46. vidusskolām Vecmīlgrāvī.

Kā skaidro «Uralhim» pārstāvji, saskaņā ar attiecīgo līgumu uzņēmums piešķirs projektam finansējumu 50 000 eiro apmērā, savukārt fonds «Ziedot.lv» sniegs organizatorisko un administratīvo atbalstu tā īstenošanai. Tiek plānots, ka abas mācību iestādes, kurās ir vairāk nekā 1000 skolēnu, saņems vienlīdzīgu finansējumu un izmantos to skolu atjaunošanai un uzlabošanai.

«Uralhim» ģenerāldirektors Dmitrijs Koņajevs skaidro, ka ar Vecmīlgrāvja skolām sadarbojas jau otro gadu. Šajā rajonā atrodas uzņēmuma terminālis - «Riga Fertilizer Terminal».

Rīgas 31. vidusskolas direktore Iveta Stivriņa skaidro, ka skola turpinās aprīkot dabaszinātņu kabinetus. Pagājušajā gadā tika modernizēts ķīmijas kabinets, bet šogad ir pienākusi fizikas kabineta kārta, kur plānots izveidot īpašu laboratoriju. Arvien vairāk skolēnu gatavojoties kārtot centralizēto eksāmenu ķīmijā, jo eksāmena praktisko daļu šobrīd varot izpildīt aprīkotajā kabinetā. Skola turpināšot atjaunot arī aktu zāli, iegādājoties jaunus krēslus.

Rīgas 46. vidusskolas direktors Boriss Antonovs skaidro, ka saņemtos līdzekļus skola novirzīs dažādām vajadzībām. Plānots iegādāties jaunu autobusu. Pateicoties «Uralhim» atbalstam, pagājušogad skola aprīkojusi ķīmijas zinātnisko laboratoriju, bet šogad varēšot izremontēt arī pašu telpu. Tāpat arī plānots iegādāties interaktīvās tāfeles.

Uzņēmumā informē, ka 2013. gadā tas piešķīris vairāk nekā 180 000 eiro labdarības programmām Latvijā. Uzņēmums ne tikai atbalstījis Vecmīlgrāvja skolas, bet arī finansējis smagi slimu bērnu ārstēšanu Latvijā, kā arī aktīvi piedalījies kultūras sakaru nostiprināšanā.

«Uralhim» ir viens no pasaules lielākajiem minerālmēslu ražotājiem, kas nodrošina ar produkciju Krievijas un ārvalstu lauksaimniecības produkcijas ražotājus. Kompānijai ir četras rūpnīcas, kas atrodas Krievijā - Kirovas apgabalā, Permā un Maskavas apgabalā.

Rīgā darbojas uzņēmuma beramo minerālmēslu pārkraušanas jūras terminālis - «Riga Fertilizer Terminal». Termināļa jauda ir divi miljoni tonnu gadā. Terminālis tika atklāts pērn decembrī, tā izveidē investēti 60 miljoni eiro.

Terminālis ir SIA «Rīgas Tirdzniecības osta» (RTO) un «Uralhim» meitasuzņēmuma «Uralchem Freight Limited» kopuzņēmums. 51% pieder «Uralhim» un 49% - RTO.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu