Samazinājusies Krievijas pircēju interese par dzīvokļiem Rīgā (55)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šā gada otrajā ceturksnī interese par nekustamā īpašuma iegādi gan Rīgas klusajā centrā, gan aktīvajā centrā ir mērena. Vēl pirmajā ceturksnī aktivitāte no Krievijas klientu puses bija liela, bet otrajā ceturksnī tā ir samazinājusies, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Kā skaidro «Ober-Haus» speciālisti, tas ceturkšņa sākumā bija saistīts ar neskaidrībām par Imigrācijas likuma izmaiņām. Kad tika pieņemti grozījumi likumā, Krievijas klientu aktivitāte nav mainījusies. Palielinājusies interese no Ukrainas iedzīvotāju puses, kas, visticamāk, saistīta ar nestabilo situāciju viņu valstī.

Vietējie pircēji nemainīgi izrāda interesi par nelieliem divu līdz trīs istabu dzīvokļiem centrā cenu kategorijā līdz 70 000 eiro vai trīs līdz četru istabu dzīvokļiem cenu kategorijā vidēji līdz 120 000 eiro. Būtiskākie kritēriji dzīvokļu izvēlē ir neliela kvadratūra - 60 līdz 90 kvadrātmetri, apsaimniekošanas maksa, apkures veids, bezmaksas autostāvvietas iespēja, kā arī vēl joprojām noteicošs faktors, izvēloties īpašumu, ir tas, vai mājai pieguļošais zemes gabals ir īpašumā kā domājamā daļa vai tiek nomāts.

Cenas dzīvokļiem Rīgas centra segmentā nav mainījušās, norāda «Ober-Haus». Pilsētas tālajā centrā vidējās pārdošanas cenas neremontētiem dzīvokļiem ir no 700 līdz 1300 eiro par vienu kvadrātmetru, remontētiem dzīvokļiem nerenovētās pirmskara ēkās - no 1000 līdz 2000 eiro par vienu kvadrātmetru, remontētiem dzīvokļiem renovētās ēkās - no 1700 līdz 2500 eiro.

Tuvajā centrā, klusajā centrā un Vecrīgā vidējās pārdošanas cenas neremontētiem dzīvokļiem ir no 800 līdz 2300 eiro par vienu kvadrātmetru, remontētiem dzīvokļiem nerenovētās pirmskara ēkās - no 1200 līdz 3200 eiro par vienu kvadrātmetru, remontētiem dzīvokļiem renovētās ēkās - no 2500 līdz 4700 eiro.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu