Investējot trīs miljonus eiro, «Hesburger» jūlija laikā Rīgā atver četras jaunas ēstuves

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Somijas un Baltijas valstu ātrās ēdināšanas ķēde «Hesburger» jūlijā atvērusi četras jaunas ēstuves Rīgā, biznesa portālu «Nozare.lv» informē «Hesburger» attīstības direktore Baltijas valstīs Ieva Salmela.

Viņa norāda, ka uzņēmuma investīcijas jaunajās ēstuvēs kopumā sasniedz trīs miljonus eiro un tajās izveidotas 38 darbavietas.

Šonedēļ Rīgā, Skanstes ielā 7, atvērta 43. «Hesburger» ēstuve Latvijā, tā telpu kopējā platība ir 115 kvadrātmetri, kur klientiem pieejamas 44 sēdvietas.

Salmela atzīmē, ka ar jaunās ēstuves atvēršanu Skanstes ielā «Hesburger» noslēdz desmit gadu jubilejas mēnesi Latvijas tirgū. Patlaban «Hesburger» ķēdes komandā Latvijā ir gandrīz 500 darbinieku.

Iepriekš vēstīts, ka jūlijā atvērtas arī divas jaunas «Hesburger» ēstuves Pārdaugavā, Dzirciema ielā 42, tirdzniecības centra telpās un Vienības gatvē 77, pie «Neste Oil» degvielas uzpildes stacijas, kā arī restorāns Rīgas centrā, Merķeļa ielā 6-4.

Šogad ķēdes attīstībā Latvijas tirgū «Hesburger» ir koncentrējies uz jaunu restorānu atvēršanu stratēģiski nozīmīgās galvaspilsētas vietās, tomēr tuvāko gadu laikā plānots turpināt attīstību ne tikai Rīgā, bet arī reģionu lielajās pilsētās, stāsta Salmela, uzsverot, ka uzņēmums plāno paplašināt sadarbību ar vietējiem, Baltijas valstu ražotājiem un izejvielu piegādātājiem.

«Hesburger» ēstuvju skaits Latvijā patlaban sasniedz 43. No tām 22 atrodas Rīgā, bet 21 - lielākajās reģionu pilsētās - Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā, Valmierā, Daugavpilī, Rēzeknē un citās.

Kā ziņots, 2013.gadā «Hesburger» apgrozījums Latvijā pieaudzis par 11%, sasniedzot 17,2 miljonus eiro. Kopējais «Hesburger» pārdošanas apjoms pērn visās Baltijas valstīs bijis 45,5 miljoni eiro, no tiem 18 miljoni eiro ir apgrozījums Igaunijā un 10,3 miljoni eiro - Lietuvas tirgū. Savukārt «Hesburger» investīcijas Baltijas reģionā pagājušajā gadā ir desmit miljoni eiro, no tiem 3,7 miljoni eiro investēti Latvijas tirgū.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, ķēdi «Hesburger» Latvijā pārvalda 25 uzņēmumi, kas pieder SIA «Rigaburger». Savukārt «Rigaburger» pilnībā pieder Somijas kompānijai «Hes-Pro (Finland) Oy».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu