No PVN maksātāju reģistra šogad izslēgti 3339 nodokļu maksātāji (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad pirmajā pusgadā no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāju reģistra pēc VID iniciatīvas izslēgti 3339 nodokļu maksātāji.

Papildsods, atņemot tiesības ieņemt noteiktus amatus komercsabiedrībās, piemērots 2090 komercsabiedrību valdes locekļiem.

Jautājumā par saimnieciskās darbības apturēšanu pieņemti 17 064 lēmumi, kas ir par 4,2 reizēm vairāk nekā 2013.gada jūlija sākumā. Atjaunota darbība 270 gadījumos.

Riska adrešu statuss noteikts 81 juridiskai adresei.

Fizisko personu riska sarakstā, kas tika ieviests no šā gada sākuma, iekļautas 1253 fiziskas personas.

Savukārt lēmumu par saimnieciskās darbības izbeigšanu, kas tika sākts no šā gada sākuma, VID ir pieņēmis 8708 lēmumus par saimnieciskās darbības izbeigšanu. Par 6887 nodokļu maksātājiem nosūtīta informācija Uzņēmumu reģistram lēmumu par izslēgšanu no komercreģistra pieņemšanai. VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone šonedēļ žurnālistiem sacīja, ka Uzņēmumu reģistra kapacitāte nav tik liela, lai uzreiz varētu izslēgt uzņēmumus no komercreģistra. Līdz ar to veidojas situācija, ka pastāv uzņēmumi ar lieliem parādiem, kurus VID uzskata par neatgūstamiem. Patlaban no visiem parādiem VID par atgūstamiem uzskata 10-11%.

VID administrēto valsts budžeta maksājumu kopējais parāds jūlija sākumā bija 1,468 miljardi eiro. Kā reāli piedzenamus VID vērtē parādus 159,38 miljonu eiro apmērā jeb 10,9%.

Kopējā nokavēto VID administrēto budžeta maksājumu parādu struktūrā lielāko īpatsvaru veido aktuālais parāds - 69,3% jeb 1,026 miljardi eiro. Otra lielākā parāda daļa ir apturētie parādi (26% jeb 381,45 miljoni eiro), bet trešā daļa - termiņa pagarinājumi (4,1% jeb 60,5 miljoni eiro).

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu