Palielinājies eID kartes un e-paraksta īpašnieku skaits (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijā pusgada laikā ir nedaudz palielinājies to iedzīvotāju skaits, kuru rīcībā ir elektroniskā identifikācijas (eID) karte un e-paraksta karte vai virtuālais e-paraksts.

Saskaņā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pasūtītās aptaujas rezultātiem šā gada maijā eID karte bija 9,4% iedzīvotāju rīcībā. Pirms pusgada šādu iedzīvotāju skaits bija 6,2%, bet pirms gada - 4,5%. E-paraksta karte vai virtuālais e-paraksts ir 6,3% aptaujāto rīcībā. Arī šo iedzīvotāju īpatsvars ir palielinājies - pērn decembrī tādu bija 4,4%.

Abi no šiem rīkiem ir kopumā 5,5% respondentu, un šis īpatsvars ir pieaudzis no 2,6% pirms pusgada.

Joprojām neviens no šiem rīkiem nav 77,6% iedzīvotāju. Pirms gada tādu iedzīvotāju īpatsvars bija 85,7%.

Iedzīvotāji, kuri nav pieteikuši e-parakstu, norādījuši, ka nezina, kur to varētu izmantot, kā arī e-paraksts nav nepieciešams, vai arī neuzticas darbam elektroniskajā vidē. Daļa atzinusi, ka to neiegādājās finansiālu apsvērumu dēļ, jo ir jāiegādājas arī viedkartes lasītājs.

Aptauja norisinājusies no 16. līdz 25.maijam, tiešo interviju laikā visos Latvijas reģionos aptaujājot 1032 cilvēkus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu