«Malaysia Airlines» varētu pārtraukt akciju kotēšanu fondu biržā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Malaizijas aviokompānija «Malaysia Airlines», kuru pēdējo četru mēnešu laikā piemeklējušas jau divas katastrofas, drīzumā varētu pārtraukt akciju kotēšanu fondu biržā, vēsta informācijas avoti.

Aviosabiedrība šonedēļ valstij piederošajam mātesuzņēmumam «Khazanah Nasional» gatavojas prezentēt atveseļošanas plānu, kurā paredzētas vairākas iespējas, tostarp lidsabiedrības nodošana «Khazanah Nasional» privātīpašumā vai pat bankrots, abiem variantiem paredzot akciju kotēšanas pārtraukšanu, norāda informācijas avoti.

Jau mēnesi pirms pēdējās katastrofas «Khazanah Nasional» aplēsa, ka nerentablajai aviokompānijai ir pietiekami līdzekļu tikai, lai turpinātu darbību aptuveni gadu.

Kā ziņots, 17.jūlijā virs prokrieviski noskaņoto separātistu kontrolētā reģiona Ukrainas austrumos tika notriekta «Malaysia Airlines» pasažieru lidmašīna, kas no Amsterdamas devās uz Kualalumpuru, nogalinot 298 cilvēkus, kas tajā atradās.

Savukārt 8.martā pazuda «Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Neskatoties uz plašo meklēšanas operāciju, lidmašīnas avārijas vietu joprojām nav izdevies noteikt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu