Ievēlēta jauna «Norvik bankas» padome

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Grigorijs Guseļņikovs
Grigorijs Guseļņikovs Foto: Edijs Pālens / LETA

Ievēlēta jauna AS «Norvik banka» padome, liecina «Firmas.lv» datubāze.

Padomes priekšsēdētājs tāpat kā iepriekš ir bankas vairākuma akciju īpašnieks Grigorijs Guseļņikovs, padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā ievēlēts kādreizējais Latvijas Bankas prezidenta vietnieks Andris Ruselis, kurš kopš februāra strādāja «Norvik bankā» par Guseļņikova padomnieku.

Padomes locekļi ir Andrejs Daņiļenko, Igors Smoļins un Peters Mihaels Odintsovs. Jaunā padome reģistrēta 21.jūlijā. Iepriekš padomē darbojās trīs cilvēki - padomes priekšsēdētājs Guseļņikovs un padomes locekļi Smoļins un Daņiļenko.

Kā ziņots, «Norvik bankas» pirmo pusgadu noslēgusi ar 650 000 eiro peļņu. Bankas aktīvi pirmā pusgada laikā auguši par 2,6%, savukārt klientu noguldījumi - par 1,4%. Tīrais ienākums no komisijām palielinājās par 21,7%, salīdzinot ar to pašu periodu 2013.gadā.

Galvenie bankas drošības rādītāji - likviditātes un kapitāla pietiekamības rādītāji - ir augstā līmenī atbilstoši aktīvu pieauguma tendencei. Kapitāla pietiekamības rādītājs otrā ceturkšņa beigās bija 12,46%, savukārt likviditātes rādītājs jūnija beigās - 58,43%.

Banka informē, ka otrajā ceturksnī turpinājās «Norvik bankas» pārveidošana. «Norvik bankas» valde ir pārskatījusi un atjaunojusi savu izaugsmes stratēģiju tuvākajiem gadiem. Vienlaikus valde ieviesusi stingrāku korporatīvās pārvaldības modeli, un organizatoriskā struktūra pieskaņota tā, lai nodrošinātu jaunās stratēģijas izpildi.

Šogad «Norvik banka» turpinās universālās bankas biznesu un sola kļūt tuvāka un draudzīgāka saviem klientiem un partneriem. Banka plāno pievērst savu uzmanību biznesa attīstībai Lielbritānijā un Austrumeiropā.

Bankas vairākuma akciju īpašnieks ir Guseļņikovs, kuram jūnija beigās piederēja 83,63% akciju. Pārējie 16,37% akciju pieder citiem akcionāriem, katram mazāk par 10%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu