«Latvijas Krājbankas» maksātnespējas procesa izdevumi jūnijā - 1,2 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Likvidējamās AS «Latvijas Krājbanka» maksātnespējas procesa izdevumi jūnijā bija 1,2 miljoni eiro, liecina oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» publicētais pārskats.

No šīs summas 833 266 eiro bija izdevumi kredītiestādes mantas uzturēšanai un darba telpu uzturēšanai maksātnespējas procesa laikā, 216 169 eiro - darbiniekiem izmaksājamās darba algas un atlaišanas pabalsti, 125 414 eiro - administratora un administratora palīga atlīdzība, 25 117 eiro samaksāti par publikāciju ievietošanu laikrakstos, bet 871 eiro tērēts izsoļu organizēšanai.

Janvārī maksātnespējas procesa izdevumi bija 703 898 eiro, februārī - 803 226 eiro, martā - 1,024 miljoni eiro, aprīlī - 845 099 eiro, maijā - 886 346 eiro.

Kā ziņots, 2013.gadā «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas izdevumi bija aptuveni 11,5 miljoni eiro. Administratora «KPMG Baltics» sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis iepriekš informēja, ka maksātnespējas procesa izdevumi laika gaitā ir būtiski samazinājušies - 2012.gadā maksātnespējas procesa izdevumi bija 19,3 miljoni eiro.

Maksātnespējas izdevumos ietilpst atlīdzība administratoram, algas bankas darbiniekiem, kuri vēl turpina darbu bankā, visu bankas aktīvu uzturēšanas izmaksas, izsoļu organizēšanas izmaksas un citas.

Pagājušajā gadā administratora atlīdzība bija 3,3 miljoni eiro, taču šī summa nav peļņa, uzsvēra Fīrmanis. No šīs atlīdzības tiek segti maksātnespējas procesa izdevumi, maksāts par dažādiem izpētes darbiem, kā arī administratora komandā strādā ap 30 pilnas slodzes darbinieku, kuriem jāmaksā atlīdzība.

Administratora atlīdzība tiek noteikta tiesību aktos un aprēķināta atkarībā no atgūtajiem kredītiem.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt «Latvijas Krājbankas» bankrotu. Bankrotu lūdza sākt tās administrators - revīzijas kompānija «KPMG Baltics» -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

«KPMG Baltics» par «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas administratoru tika apstiprināts 2011.gada decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu