Dienā pirms «lata pēdējās dienas» ar latiem norēķinās maza daļa pircēju (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Priekšpēdējā paralēlās latu un eiro apgrozības perioda dienā pircēji pārsvarā norēķinās ar eiro, biznesa portālam «Nozare.lv» atzīst aptaujātie tirgotāji.

Kā norāda SIA «Elvi Latvija» komercdirektore Laila Vārtukapteine, šodien, kad ir priekšpēdējā diena, kad norēķinos vēl var izmantot latus, nav novērojama pircēju tendence par pirkumiem maksāt vairāk latos, kas līdz šim, piemēram, nebūtu vēl izdoti vai vēl pietaupīti.

«»Elvi» veikalos viss norit savu ierasto ikdienas gaitu, kas raksturīga pirmdienai, darbadienai. Procentuālais norēķinu veida sadalījums pa Latvijas reģioniem un pēc veikalu tipa atšķiras, bet vidēji varētu teikt, ka pēdējās dienās un arī šodien tas īpaši neatšķiras,» stāsta Vārtukapteine.

Viņa atzīmē, ka ar eiro kopumā norēķinās ap 60%, ar maksājuma kartēm norēķinās 30%, bet ar latiem - 10% «Elvi» pircēju.

Arī «Iki» veikalos gan aizvadītajā nedēļas nogalē, gan arī šodien nav novērots, ka pircēji norēķinātos vairāk ar latiem, atzīst «Iki» veikalu pārvaldītāja SIA «Palink» mārketinga vadītājs Raimonds Janševskis, piebilstot, ka iepriekšējā nedēļas izskaņā latu īpatsvars bija daudz lielāks nekā patlaban.

«Lai arī vēl ir daļa iedzīvotāju, kas par pirkumiem norēķinās ar latiem, tomēr šo pircēju īpatsvars arvien samazinās, un lielākā daļa jau lieto eiro. Tāpat, ņemot vērā, ka norēķini pārsvarā notiek eiro valūtā, arī vidējais apkalpošanas laiks ir samazinājies, un rindas veikalos šā iemesla dēļ neveidojas,» norāda «Iki» pārstāvis.

Pieaugums norēķinos ar latiem nav novērots arī «Maxima» veikalos, kur klienti šodien turpinājuši norēķināties ar eiro. «Piemēram, apkopojot informāciju par pēdējām dienām, aptuveni 82% klientu par pirkumiem maksā ar eiro un attiecīgi 18% norēķinās ar latiem,» skaidro SIA «Maxima Latvija» pārstāvis Jānis Beseris.

Viņš piebilst, ka, izņemot brīvdienas un vakara stundas, kad cilvēki steidz veikt pirkumus pēc darba, rindu veikalos vairs nav.

Jau ziņots, ka Latvija līdz ar gadu miju pievienojās eirozonai, tādējādi nomainot latus pret eiro.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu